petak, 18. svibnja 2018.

Čokoladna torta s mokrim biskvitom..



Tako je jednostavna i tako ukusna. Mokri čokoladni biskvit, ganache, puni čokoladni okus…


Sastojci:
Za biskvit:
250 g šećera
225 g glatkog brašna
60 g kakaa
1 prašak za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1 žličica soli
2 jaja
200 ml mlijeka
125 ml ulja
200 ml kipuće vode
Za kremu:
500 g mliječne čokolade
500 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Biskvit:
Pazite, navedeni sastojci su za jednu koru, a peku se dvije kore. Dakle, ukupno je potrebna dvostruka količina sastojaka!
U jednoj zdjeli (žlicom) promiješamo sve suhe sastojke.
U drugoj zdjeli promiješamo sve mokre sastojke osim vode (jaja, ulje i mlijeko) i dodamo ih u suhe sastojke, lagano miješajući.
Najbolje je ne koristiti mikser, nego sve raditi s pjenjačom.
Kad je dobro izmiješano, polako dodajemo kipuću vodu, konstantno miješajući.
Smjesa za biskvit će vam biti rijetka, ali ne brinite, tako mora biti.
Kalup promjera 26 cm nauljiti i pobrašniti, pa u njega istresti smjesu.
Biskvit se peče na 180 °C 30-35 minuta (ako je pećnica bez ventilacije).
Kad se ispeče pustite da se hladi 10 minuta te ga onda izvadite iz kalupa.
Na isti način “zamutite” i ispecite i drugu koru.


Biskvit će se možda malo napuhati u sredini, ali ne brinite, kad ga izvadite iz pećnice, uzmite veliku žlicu i spljoštite ga dok je vruć. Prekrijte kalup folijom i kuhinjskom krpom, okrenite ga naopako i ostavite tako da se hladi.
Ona strana što je bila na dnu, neka vam bude na vrhu torte, jer je ravna.
Krema:
Otopite 500 g mliječne čokolade na laganoj vatri.
Maknite s vatre, umiješajte 500 ml vrhnja za šlag i konstantno miješajte pjenjačom.
Krema je odmah spremna za mazanje.
Tortu slažite u kalupu za pečenje: biskvit – krema – biskvit – krema.
Ostavite u frižider da se ohladi i ukrasite po želji.
izvor : kolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...