Tako je jednostavna i tako ukusna. Mokri čokoladni biskvit, ganache, puni čokoladni okus…
Sastojci:
Za biskvit:
250 g šećera
225 g glatkog brašna
60 g kakaa
1 prašak za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1 žličica soli
2 jaja
200 ml mlijeka
125 ml ulja
200 ml kipuće vode
Za biskvit:
250 g šećera
225 g glatkog brašna
60 g kakaa
1 prašak za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1 žličica soli
2 jaja
200 ml mlijeka
125 ml ulja
200 ml kipuće vode
Za kremu:
500 g mliječne čokolade
500 ml vrhnja za šlag
500 g mliječne čokolade
500 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Biskvit:
Pazite, navedeni sastojci su za jednu koru, a peku se dvije kore. Dakle, ukupno je potrebna dvostruka količina sastojaka!
U jednoj zdjeli (žlicom) promiješamo sve suhe sastojke.
U drugoj zdjeli promiješamo sve mokre sastojke osim vode (jaja, ulje i mlijeko) i dodamo ih u suhe sastojke, lagano miješajući.
Najbolje je ne koristiti mikser, nego sve raditi s pjenjačom.
Kad je dobro izmiješano, polako dodajemo kipuću vodu, konstantno miješajući.
Smjesa za biskvit će vam biti rijetka, ali ne brinite, tako mora biti.
Kalup promjera 26 cm nauljiti i pobrašniti, pa u njega istresti smjesu.
Biskvit se peče na 180 °C 30-35 minuta (ako je pećnica bez ventilacije).
Kad se ispeče pustite da se hladi 10 minuta te ga onda izvadite iz kalupa.
Na isti način “zamutite” i ispecite i drugu koru.
Biskvit:
Pazite, navedeni sastojci su za jednu koru, a peku se dvije kore. Dakle, ukupno je potrebna dvostruka količina sastojaka!
U jednoj zdjeli (žlicom) promiješamo sve suhe sastojke.
U drugoj zdjeli promiješamo sve mokre sastojke osim vode (jaja, ulje i mlijeko) i dodamo ih u suhe sastojke, lagano miješajući.
Najbolje je ne koristiti mikser, nego sve raditi s pjenjačom.
Kad je dobro izmiješano, polako dodajemo kipuću vodu, konstantno miješajući.
Smjesa za biskvit će vam biti rijetka, ali ne brinite, tako mora biti.
Kalup promjera 26 cm nauljiti i pobrašniti, pa u njega istresti smjesu.
Biskvit se peče na 180 °C 30-35 minuta (ako je pećnica bez ventilacije).
Kad se ispeče pustite da se hladi 10 minuta te ga onda izvadite iz kalupa.
Na isti način “zamutite” i ispecite i drugu koru.
Biskvit će se možda malo napuhati u sredini, ali ne brinite, kad ga izvadite iz pećnice, uzmite veliku žlicu i spljoštite ga dok je vruć. Prekrijte kalup folijom i kuhinjskom krpom, okrenite ga naopako i ostavite tako da se hladi.
Ona strana što je bila na dnu, neka vam bude na vrhu torte, jer je ravna.
Ona strana što je bila na dnu, neka vam bude na vrhu torte, jer je ravna.
Krema:
Otopite 500 g mliječne čokolade na laganoj vatri.
Maknite s vatre, umiješajte 500 ml vrhnja za šlag i konstantno miješajte pjenjačom.
Krema je odmah spremna za mazanje.
Otopite 500 g mliječne čokolade na laganoj vatri.
Maknite s vatre, umiješajte 500 ml vrhnja za šlag i konstantno miješajte pjenjačom.
Krema je odmah spremna za mazanje.
Tortu slažite u kalupu za pečenje: biskvit – krema – biskvit – krema.
Ostavite u frižider da se ohladi i ukrasite po želji.
izvor : kolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar