ponedjeljak, 21. svibnja 2018.

Ovaj napitak uništava kamen u bubregu..



Đumbir je cijenjen kao najmoćniji začin u 21. vijeku. On je pokazao da može smanjiti upalu, poboljšati probavu i pružiti snažan uticaj na jačanja imuniteta.
Eterična ulja od đumbira imaju karakterističan okus i aromu. Đumbir ima snažna anti-parazitska, anti-gljivična, anti-virusna i anti-bakterijska svojstva, pomaže u liječenju kardiovaskularnih problema, ublažava simptome astme, jača imunitet, i doprinosi boljem varenju.


Jedna šolja čaja od đumbira dnevno smanjuje rizik od moždanog udara, jer hranjive tvari od đumbira razbijaju masti koje blokiraju krvne sudove. Đumbir stimulira cirkulaciju krvi i prenosi kisik, minerale i vitamine u svakoj ćeliji u tijelu.
Recept za napitak protiv kamena u bubregu:
Sastojci:
– organski med
– kokosovo mlijeko
– ¼ kašičice kurkuma u prahu
– ¼ kašičice đumbira u prahu
– 1 šolja vode

priprema:
Čaj od đumbira ne zahtijeva posebne pripreme. Potrebno je samo dodati začinjen prah na šolju ključale vode, snizite temperaturu na najnižu, i kuhajte još 5 minuta. Dodajte kokosovo mlijeko, i prebacite čaj u šoljicu. Zasladiti sa medom, i uživajte u zdravom čaju.
izvor:megagiga

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...