četvrtak, 31. svibnja 2018.

Torta od sira koja ce vas oduseviti svojim ukusom...




Sastojci
Za tijesto:
200 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
120 g maslaca
70 g šećera
1 žumanjak
navrh noža soli
naribana korica 1 limuna
Za nadjev:
8 listova želatine
1 l mlijeka
200 g šećera
1 žličica naribane korice limuna
4 žumanjka
1 l slatkog vrhnja (za šlag)
500 g nemasnog svježeg sira


Priprema
1.
Brašno prosijte na dasku, pa ga pomiješajte s maslacem narezanim na listiće. U sredini napravite udubinu, u koju stavite šećer, žumanjke, sol i limunovu koricu.
2.
Brzo miješajte sve sastojke od sredine prema van, pa zamijesite gipko tijesto. Oblikujte ga u kuglu, zamotajte u papir za pečenje i stavite u hladnjak na 2 sata.
3.
Pećnicu zagrijte na 200°C. Tijesto razvaljajte u dva jednaka kruga promjera 26 cm, položite na lim i pecite jedno do drugog 10 minuta na srednjoj prečki da postanu svijetlosmeđi. Jedan još vrući krug narežite na 12 jednakih komada, pa ih ostavite da se ohlade.
4.
Želatinu namočite u hladnoj vodi. Šećer, žumanjke i dio mlijeka tucite, a ostalo mlijeko zakipite. Dodajte smjesu žumanjaka i miješajte pjenjačom dok ne zavri, dodajte ocijeđenu želatinu, promiješajte da se otopi, pa maknite s vatre da se ohladi.
5.
U međuvremenu, istucite slatko vrhnje. Kad se mliječna mješavina počne zgušnjavati, dodajte joj razrađeni sir s limunovom koricom i tučeno vrhnje.
6.
Krugom od papira za pečenje pokrijte dno kalupa za tortu, a stijenku trakom. Na dno stavite narezani krug od tijesta, a na njega stavite kremu od sira. Izravnajte joj površinu i stavite kalup u hladnjak da krema do kraja očvrsne.
7.
Izvadite tortu iz kalupa, odstranite zalijepljen papir, odozgo posložite narezano prhko tijesto i pospite šećerom u prahu.
Posluživanje
Poslužite dobro rashlađeno.


izvor:coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...