srijeda, 23. svibnja 2018.

Vrtno cvijeće koje cvjeta cijelo ljeto..


Zanima vas koje vrtno cvijeće cvjeta cijelo ljeto? Donosimo vam popis cvijeća koje će cijelo ljeto svojim cvjetovima krasiti vaš balkon, kamenjar ili vrt


Upoznajte vrtno cvijeće koje cvijeta cijelo ljeto!
Cinija
Ovu biljku možemo naći u skoro svakom vrtu. Cinija nam dolazi iz toplih krajeva Amerike i Meksika, a ime je dobila po Johanu Gotfridu Cinu, poznatom njemačkom botaničaru. Ova biljka u Europu dolazi sredinom 18. stoljeća, a kasnije se širi po drugi zemljama i osvaja ljude svojom ljepotom. To je vrtno cvijeće koje cvjeta cijelo ljeto, možete ga uzgajati u ukrasnim teglama ili koristiti za rez. Ciniju je najbolje brati u jutarnjim satima i to onda kad se cvijet otvara.
Begonija
Cvijet begonija može narasti do 30 cm u visinu, a cvjeta od početka travnja pa sve do pojave prvih mrazova i većih hladnoća. Begonija je biljka koja može podnijeti velike vrućine i suše, a sadi se u razmacima od 20 cm i to na osunčana ili polusjenovita mjesta. Najbolje vrijeme za sadnju ove biljke je od travnja do lipnja. Kako se cvijeće ne bi mučilo, ipak bi bilo dobro da ga redovito zalijevate i dohranjujte.
Vodenika
Ovo je prekrasna ljetnica, žarkih boja i bujne cvatnje. Najbolja pozicija za njen rast su sunčana i polusjenovita mjesta, a bitno je znati da ova biljka najbolje uspijeva na vlažnim tlima. No, pazite kad zalijevate, kako ne biste pretjerali jer korijen ne smije biti potopljen vodom. Cvjetovi vodenike dolaze u bijeloj, ružičastoj, narančastoj, crvenoj, ljubičastoj i purpurnoj boji. Postoje i dvobojne vrste vodenike, crvena, narančasta il ružičasta u kombinaciji s bijelom bojom.


Verbena
U skupinu vrtnog cvijeća koje cvjeta cijelo ljeto spada i verbena. To je viseća biljka koja može narasti od 50 do 60 cm i sadi se na sunčana ili polusjenovita mjesta. Može se čuvati kao višegodišnja biljka, a za vrijeme obilnijeg cvjetanja, ovoj biljci je potrebno pružiti odgovarajuću prihranu. Mogu podnijeti blage mrazove, a za njihovo prezimljavanje jer potrebna temperatura iznad -5 Celzijevih stupnjeva.
Georgina ili Dalija
Ovo je biljka koja ima gomolj i ona cvijeta do prvih mrazeva. Cvjetne glave ovog vrtnog cvijeća koje cvjeta cijelo ljeto, dijele se u nekoliko oblika, koji mogu biti različito obojeni. Cvjetovi mogu biti jednobojni ili šareni, u bojama od bijele do tamno ljubičaste. Georgina voli sunčana mjesta i humusna tla, a razmnožava se dijeljenjem gomolja.
Izvor.priroda.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...