četvrtak, 31. svibnja 2018.

Kraljevska Havana torta!



Sastojci:
Biskvit


2 žumanjka
1 jaje
2 kaš. šećera
2 kaš. brašna
Krema
1 l mlijeka
500 gr šećera
2 vanilij šećera
40 gr želatine u prahu
3 šlag pjene
0,5 l vrhnja za šlag
Posip
200 gr šećera
100 gr lješnjaka
1 list oblatne
Priprema:
Umutiti žumanjke, jaje i šećer pjenasto i u to dodati brašno, dobro izmješati.
Kalup za tortu ili okruglu tepiju obložiti papirom za pečenje, izliti smjesu i peći na 180 C 15-ak minuta.
Šećer karamelizirati i u to dodati cijele lješnjake. Izliti na pouljen tanjir i ohladiti.
Kad se ohladi samljeti kao i 1 list oblatne, dobro izmješati.
Želatinu pripremiti prema uputi na vrećici.
Mlijeko, šećer i vanilij šećer se kuhaju ali ne smije prokuhati.
Kad je mlijeko skoro prokuhalo doda se želatina, dobro se izmješa dok se ne rastopi ali mlijeko ne smije da proključa.
Dobro ohladiti, smjesa treba da pude kao puding.
Kad je smjesa kao puding umutiti šlag prema uputi proizvođača i izmješati sa prethodno napravljenom smjesom.

Jednu dublju okruglu šerpu, dimenzija malo manjih od kalupa za pečenje kore, obložiti najlon folijom.
Staviti red kreme, pa posuti pripremljenom smjesom lješnjaka i oblatne, tako redom dok se sva smjesa ne potroši, na kraju ide krema.
Pokriti aluminijskom folijom i ostaviti jedan dan u zamrzivaču.
Umutiti vrhnje za šlag, na biskvit staviti smjesu iz zamrzivača, premazati cijelu tortu šlagom i ukrasiti po želji.
izvor.kolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...