nedjelja, 20. svibnja 2018.

Lišaj na glavi! Kako rešiti lišajeve na glavi prirodnim lekovima?


Lišaj na koži glave, latinskog naziva tinea capitis, je zarazna gljivična infekcija koja napada skalp i pore iz kojih izlazi kosa.


Tinea capitis je oboljenje koju izazivaju buđi i gljivice iz porodice dermatofita. Ova vrsta gljivica napada spoljni sloj kože i pore iz kojih izlazi kosa.
Infekcija se može proširiti sa osobe na osobu, sa predmeta na čoveka i životinje na čoveka. Najčešće se javlja kod beba i dece koja idu u osnovnu školu. Osobe koje imaju slabiji imunitet takođe mogu oboleti od lišajeva na glavi.
Najčešći znaci i simptomi lišajeva na glavi su pojava crvenih pečata i ljuštenje kože glave, diskoloracija kože, promena veličine pečata na glavi, crvenilo, osetljiviji skalp i lomljenje kose.
Ako se infekcija, lišajeva na glavi, ne leči na vreme, može prerasti u kerion, tj. jaku, bolnu upalu kože glave. Kerion se prepoznaje po tome što se na koži nalaze crvene, natečene fleke iz kojih curi gnoj. To čak može izazvati trajne ožiljke i opadanje kose.
Lišajevi na glavi se teško leče zbog toga što su toliko zarazni, ali tretman prirodnim lekovima može biti od pomoći.
Ovo su najbolji prirodni lekovi za lišajeve na glavi

Ulje čajevog drveta lišajeva na glavi

Ulje čajevca je odlično prirodno rešenje za lišajeve na glavi. Ono ima antigljivična svojstva, te će uspešno uništiti gljivice koje izazivaju infekciju. Ovo esencijalno ulje će ublažiti svrab i upalu kada se nanese na inficirani deo kože.
  • Pomešajte 3-4 kapi ulja čajnog drveta sa jednom kašikom kokosovog ulja. Natopite vatu i utapkajte je na kožu glave, pa posle pola sata, operite kosu. Ponavljajte svakog dana.
  • Ili, sipajte par kapi ulja čajevog drveta u vaš redovan šampon i time perete kosu i skalp, 3-4 puta nedeljno.
Važno: pre nego što počnete da koristite ulje čajevca za lišaj na glavi, testirajte ga na koži kako biste videli kako reagujete, da li ste osetljivi i slično.

Lišajevi na glavi i jabukovo sirće



Jabukovo sirće pomaže kod lišajeva na glavi. Njegova kisela priroda ubija gljivice koje izazivaju infekciju isprečava njeno širenje. Osim toga, smanjuje upalu i svrab.
  • Za spoljašnju upotrebu, napunite sprej-bočicu sa nefiltriranim jabukovim sirćetom i vodom, u razmeri 1:1. Poprskajte rastvor po koži koja je zahvaćena lišajevima i ostavite da se prirodno osuši. Ponavljajte ovaj postupak dva puta dnevno.
  • Za unutrašnju upotrebu, potrebno je da razblažite 1-2 kašikice jabukovog sirćeta u čaši mlake vode. Popijte ovaj rastvor 1-2 puta dnevno kako biste pomogli organizmu da se izbori sa infekcijom i iznutra.
  • izvor.lijekizprirode.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...