petak, 25. svibnja 2018.

NOVI JAFFA KOLAČ ZAISTA ODLIČAN TOPLO GA PREPORUČUJEM




Ukus, izgled, ma sve je savršeno kada je ovaj kolač u pitanju. Sigurno se nećeta kaajati ako odlučite da se počastite ovim kolačem.


SASTOJCI
kora
3 kom. jaja
2 zlice praska za pecivo
1 paketic Vanilin šećer u prahu Dolcela
100 ml. mleka
180 gr. brasno
2 zlice gorkog kakaa
150 gr. secera
krema
450 ml. vrhnje za slag
300 gr. jaffa keksi
4 zlica pekmeza od kruske
jos
100 gr. cokolade
50 ml. vrhnje za slag
PRIPREMA
U podudu u kojoj ce te mutiti,stavite belancat.Miksajte dok zapjenipa dodajte ostatak secera te produzite miksati dok dobijete cvrst sneg.Namalite brzinu na najmanje,pa dodavajte zumancat jedno po jedno dok se sve sajedini.
Your ads will be inserted here by
Easy Plugin for AdSense.
Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
Stalno miksajuci dodajte ulje u tankom mlazu,te potom mleko.Kada se sve povezalo,iskljuciti mikser,te dodajte brasno pomesano sa praskom za pecivo te rucno varjacom izmesajte dok se sve lepo poveze i sajedini.

Pleh 15×35 oblozite pek papirom.Masu podelite na dva dela.Istresite jednu polovicu mase,te stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnici na 180 stepeni nekih 10-ak minuta.Najbolje proverite cackalicom dali je kora pecena.
U drugu polovinu mase,dodajte kakao,te sve lepo izmesajte dok se sajedini.Kada je zuta kora pecena,izlijte i drugu koru te ispecite koru na istoj temperaturi.5.
Vrhnje za slag umutite u cvrst sneg.
Kada su kore ohladzene,na tacnu za torte,stavite prvo zutu koru.Premazite koru sa 2 zlice pekmezom.Povrh pekmeza,stavite slag kolko da pokrijete sav pekmez.
Potom naredzajte jaffa kekse,te ponovo naneti slag,kolko da pokrijete kekse.
Sad stavite tamnu koru.I nju premazite ostatkom pekmeza.Potom stavite slaga kolko da pokrije pekmez,pa naredzajte jaffa kekse,te ponovo ostatak slaga.Zagladite povrsinu i strane sa slagom.
Ostavite kolac u hladnjak da se ohladi nekih saat vremena.
U posudu stavite natrganu cokoladu i vrhnje za slag,te otopite na niskoj vatri dok se otopi.Ostavite neka se prohladi glazura,te polijte cokoladu povrh kolaca.
Ostavite u hladnjak jos 15-20 minuta da se glazura stegne,te potom secite kolac na kocke,te posluzite.
izvor:kolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...