Sastojci
Biskvit:
3 kom. jaja
40g Glatkog brašna Podravka
70g Šećera ( kristal)
10g kakaa u prahu Dolcela
25g istopljenog putera/maslaca
prstohvat praška za pecivo
Za premazat biskvit:
5 žlica marmelade od brusnice / jagode / maline / borovnice
Krema od sira:
800g krem sira
3 kom. jaja
1 Puding okus vanilija Dolcela
35g praška za cappuccino
100g smeđeg secera (kod mene Muscovado dark)
1 Vanilin šećer Dolcela
50g istopljenog putera/maslaca
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Koristili smo
Maxi puding okus vanilija
Prašak za pecivo
Bijelo brašno glatko (TIP 550)
Vanilin šećer
Kakao u prahu
Maxi puding okus vanilija
Prašak za pecivo
Džem marelica
Želirni šećer 2:1
Puding okus vanilija
Grah smeđi
Vanilin šećer
Maxi puding okus vanilija
Prašak za pecivo
123456789101112
Priprema
1.
Prvo ispečemo biskvit.
Biskvit:
3 kom. jaja
40g Glatkog brašna Podravka
70g Šećera ( kristal)
10g kakaa u prahu Dolcela
25g istopljenog putera/maslaca
prstohvat praška za pecivo
Za premazat biskvit:
5 žlica marmelade od brusnice / jagode / maline / borovnice
Krema od sira:
800g krem sira
3 kom. jaja
1 Puding okus vanilija Dolcela
35g praška za cappuccino
100g smeđeg secera (kod mene Muscovado dark)
1 Vanilin šećer Dolcela
50g istopljenog putera/maslaca
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Koristili smo
Maxi puding okus vanilija
Prašak za pecivo
Bijelo brašno glatko (TIP 550)
Vanilin šećer
Kakao u prahu
Maxi puding okus vanilija
Prašak za pecivo
Džem marelica
Želirni šećer 2:1
Puding okus vanilija
Grah smeđi
Vanilin šećer
Maxi puding okus vanilija
Prašak za pecivo
123456789101112
Priprema
1.
Prvo ispečemo biskvit.
Umutimo pjenasto jaja sa šećerom. Dodamo brašno sa kakao prahom i prstohvatom pp i promješamo, da nema grudvica. Prilijemo istopljen maslac i još jednom promješamo. Masu izlijemo u tortni kalup 26cm.
Biskvit pečemo 10 – 12 minuta, u predhodno ugrijanoj pećici na 180 stepeni.
2.
Pečen biskvit premažemo sa marmeladom. Kod mene je brusnična marmelada, koja je malo kiselkasta i koj se je odlično uklopila u kolač sa svojim ukusom.
Pečen biskvit premažemo sa marmeladom. Kod mene je brusnična marmelada, koja je malo kiselkasta i koj se je odlično uklopila u kolač sa svojim ukusom.
3.
Sve sastavine za sirovu kremu izmješamo u glatku masu, koju izlijemo preko marmelade. Pekač vratimo u pećicu i pečemo još 50 minuta.
Sve sastavine za sirovu kremu izmješamo u glatku masu, koju izlijemo preko marmelade. Pekač vratimo u pećicu i pečemo još 50 minuta.
4.
Pečen kolač ohladimo u pekaču. Ohlađen kolač prenesemo na servirni tanjir, kojeg stavimo u hladilnik, da se kolač dobro ohladi.
Pečen kolač ohladimo u pekaču. Ohlađen kolač prenesemo na servirni tanjir, kojeg stavimo u hladilnik, da se kolač dobro ohladi.
Posluživanje
Dobro ohlađen kolač možete ukrasiti sa šlagom ili posuti krokantom.
Dobro ohlađen kolač možete ukrasiti sa šlagom ili posuti krokantom.
Uživajte !!
coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar