srijeda, 20. prosinca 2017.

Mekane, ukusne i neodoljive posne perece: Recept koji ćete želeti da zapišete!


Idealna slana grickalica za vreme posta.
Sastojci:

 800 g brašna
kašičica soli
kašičica šećera
2 šoljice ulja
20 g kvasca

1/2 l mlake vode
susam ili kim
 Priprema:
 Kvasac potopiti u malo mlake vode, dodati kašičicu šećera i ostaviti da stoji 20 minuta. Nadošli kvasac zamesiti sa 2 šoljice ulja, kašičicom soli, 1/2 l mlake vode i 800 g mekog brašna.
 Testo dobro zamesiti dok ne počne da se odvaja od posude. Ostaviti testo za perece na toplom mestu da nadođe.
 Uzimati po komad testa i praviti perece. Pre prečenja ostaviti ih u plehu pola sata da narastu, posuti susamom (ili kimom, po želji) i peći.
izvor :recepti.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...