Sastojci:
150 g sira,
500 ml mleka.
200 g seckane šargarepe,
2 seckana krompira,
200 ml kisele pavlake,
500 ml vode,
3 kašike brašna,
1 jaje,
1 kašika mešavine začina,
1 kašičica mirođije,
ulje,
so,
mleveni crni biber.
Priprema:
Ispržiti brašno u tiganju sa zagrejanim uljem. Dodati vodu, mleko, mešavinu začina i mešati žicom za mućenje. Izdrobiti sirviljuškom i dodati 1 jaje i 3 kašike brašna.
Pomoću dve kašike uzimati od smese sa sirom, jajima i brašnm i formirati knedle. Knedle dodavati u šerpu sa zagrejanim mlekom i vodom. Čorbu
začiniti mirođijom i promešati.
Posebno skuvati krompir i šargarepu isečene na kockice.
Kada knedle isplivaju na površinu, šerpu sa čorbom skloniti sa šporeta i dodati krompir i šargarepu, pa sve promešati. U činiju za serviranje staviti kiselu pavlaku, a potom sipati čorbu. Po želji ukrasiti peršunom.
Izvor: megagiga.info
Nema komentara:
Objavi komentar