ponedjeljak, 25. prosinca 2017.

Praznična idila: 6 originalnih rešenja za savršenu dekoraciju prazničnog stola!



Obavezno pogledajte

Još sitno brojimo do praznika. Pri samom spomenu na Novogodišnju večeru Božićni ručak, misli nam beže u kuhinju i zamišljamo praznični sto prepun omiljenih kolača i omiljenih jela. Ali raskoš i bogatstvo prazničnog stola ne postiže se samo hranom koju ćemo poslužiti, već lepotom dekoracije koje će ga učiniti još primamljivijim.

Bez obzira šta imate na meniju, uvek se potrudite oko ukrasa atmosfere. Iako možda mislite da je ukrašavanje komplikovan posao, uz odgovarajuću ideju i pridržavanje pravila bićete zadovoljni s postignutim rezultatom. Nemojte zaboraviti da je ipak najbitnija mašta.Odabrali smo nekoliko dekoracija, a vi pogledajte i pronađite neku koja će odgovarati vašem prostoru. I ne zaboravite: manje je više!
1. Odaberite boju koja će preovladavati na stolu i vodite se njom, ako niste sigurni koja vam odgovara, s belom nećete pogrešiti.
2. Ako imate veliki pravougaoni sto, na njemu će lepo izgledati visoka vaza sa aranžmanom ili svećama. Pripazite da dekoracije ne budu previsoke tako da možete nesmetano komunicirati sa gostima.

3. Pobrinite se da svakog gosta dočeka slatki paketić u celofanu, jer svi volimo iznenađenja. Dodajte i sveće jer doprinose atmosferi i naglašavaju prazničnu atmosferu.
4. Ako se odlučite za beli servis, najbolji efekat ćete postići sa zlatnim escajgom i ukrasima. Pribor za jelo u zlatnoj bojipojačaće utisak i pridoneti atmosferi.
5. Ako imate pri ruci mašnicu slobodno je vežite oko ubrusa i gurnite grančicu jelke da upotpunite utisak. Svakako pazite da mašna bude usklađena sa stolnjakom.
6. Detalj na ubrusu bi trebalo da se slaže sa postojećom dekoracijom na stolu. Stavite ga na ubruse koje ste položili na tanjire. Idealan je onaj sa Božićnom tematikom.
izvor: kurir

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...