srijeda, 20. prosinca 2017.

Posna medena pita s orasima: Obožavani desert svih generacija! (RECEPT)


Mekana, sočna i posna verzija popularnih medenih kocki.




Sastojci za 4 korice: 200 g margarina, 300 g mekog brašna, 300 g oštrog brašna, 2 kašike meda, 3 kašike šećera, 200 ml kisele vode, 1 prašak za pecivo.
 Fil: 800 ml vode, 120 g mekog brašna, 8 kašika kristal šećera, 200 g margarina, 200 g mlevenih oraha.
 Glazura: 150 g posne čokolade, 3 kašike ulja ili dobra kašika margarina.


 Priprema: Margarin ostavite da dostigne sobnu temperaturu. Pomešajte obe vrste brašna i dodajte prašak za pecivo. Rukom sjedinite brašno i margarin, tako da dobijete zrnastu masu. Dodajte šećer, med i kiselu vodu, pa zamesite srednje tvrdo testo, koje se ne lepi za ruke. Ako je mekše dodati šaku brašna, a ako je tvrđe kašiku-dve kisele vode.
 Ostaviti testo da dostoji 30 minuta u kesi u frižideru, pa ga podeliti na 4 dela. Zagrejati rernu na 180 stepeni, pa razvući koricu skoro veličine obrnutog pleha od rerne. Izbušiti viljuškom pa staviti da se peče. Dok se peče prva korica, razvući drugu. Peći koru između 10 i 15 minuta, treba da ostane svetla, strogo pazite da ne izgori. Pečene korice su krte i lomljive, pa pažljivo rukujte sa njima.
izvor: stilkurir

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...