ponedjeljak, 25. prosinca 2017.

Slasni praznični kolačići bez jaja i glutena: U njima uživaju apsolutno svi! (RECEPT)



Sastojci za keksiće:
100 grama pirinčanog brašna
4 kašike maslaca
4 kašike mlevenih badema
4 kapiše heljdinog brašna
mrvica soli
3 kašike meda (ili javorovog sirupa)
vanila (po ukusu)
cimet (ili mešavina začina za medenjake, po ukusu)
½ kafene kašičice praška za pecivo
 Za nadev:

marmelada ili džem po želji
 Priprema:
1. Omekšali maslac promešajte s medom i začinima. Potom dodajte suve sastojke, pirinčano i heljdino brašno, so, prašak za pecivo i mlevene bademe.
2. Od smese umesite testo. Kuglu testa zamotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru nekoliko sati, a najbolje preko noći.
3. Testo razvucite između dva komada prijanjajuće folije. Ako pokušate pretanko da ga razvučete, testo će pucati.

4. Isecite testo modlicama po izboru u obliku zvezdica, cvetića, srca, jelkica ili kružića. Imajte na umu da pola keksića treba da ima rupu na sredini.
5. Stavite keksiće da se peku u prethodno zagrejanu rernu na 170 do 180 stepeni oko 10 do 15 minuta.
6. Dve polovine keksića spojite marmeladom ili džemom po želji. Prijatno!

izvor: stilkurir

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...