subota, 9. prosinca 2017.

ZAPEČENA TJESTENINA S TRI VRSTE SIRA..

Sastojci za umak alfredo:
vrhnje za kuhanje



100 g maslaca
šoljica ribanog parmezana
biber
so
kašičica muškatnog oraščića
1 paket tjestenine ziti rigatoni
kiselo vrhnje
100 g ricotte
2 jaja
četvrtina šoljice ribanog parmezana
četvrtina šoljice nasjeckanog peršuna
100 g mozzarelle
Priprema:
1. Skuhajte tjesteninu pa ocijedite. Za umak alfredo zagrijte vrhnje, dodajte maslac i umutite lagano dok se ne rastopi.


2. Dodajte muškatni oraščić, so i biber pa pospite sirom i promiješajte.
3. Promiješajte umak i kiselo vrhnje pa dodajte tjesteninu.
4. Pola smjese izlijte u namašćenu posudu za pečenje.
5. Pomiješajte ricottu, jaja, parmezan i peršun te prelijte ravnomjerno preko tjestenine. Pospite ribanom mozzarellom. Pecite na 180 stepeni 30 minuta.

Izvor: novi

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...