vrhnje za kuhanje
100 g maslaca
šoljica ribanog parmezana
biber
so
kašičica muškatnog oraščića
1 paket tjestenine ziti rigatoni
kiselo vrhnje
100 g ricotte
2 jaja
četvrtina šoljice ribanog parmezana
četvrtina šoljice nasjeckanog peršuna
100 g mozzarelle
Priprema:
Priprema:
1. Skuhajte tjesteninu pa ocijedite. Za umak alfredo zagrijte vrhnje, dodajte maslac i umutite lagano dok se ne rastopi.
2. Dodajte muškatni oraščić, so i biber pa pospite sirom i promiješajte.
3. Promiješajte umak i kiselo vrhnje pa dodajte tjesteninu.
4. Pola smjese izlijte u namašćenu posudu za pečenje.
5. Pomiješajte ricottu, jaja, parmezan i peršun te prelijte ravnomjerno preko tjestenine. Pospite ribanom mozzarellom. Pecite na 180 stepeni 30 minuta.
Izvor: novi
Izvor: novi
Nema komentara:
Objavi komentar