petak, 22. prosinca 2017.

Sočna i brza: Neodoljiva torta od čokolade i pomorandže! (RECEPT)


Oduševite ukućane i goste


Spoju čokolade i citrusa u desertu teško je odoleti, pogotovo kada je taj citrus mirisna pomorandža. U nastavku pronađite recept za brzu tortu s pomorandžom čokoladom!
Sastojci za biskvit:
- 6 jaja
- 70 g maslaca
- 4 velike pomorandže
- 150 g brašna
- 100 g šećera
- prstohvat soli
 Sastojci za čokoladnu glazuru:
- 70 g maslaca
- 150 g tamne čokolade
 Dodatni sastojci:
- malo maslaca za premazivanje kalupa
prezle
 Priprema torte:
1. Okrugli kalup (ili bilo koji po vlastitoj želji) premažite maslacem i pospite prezlama.
2. Iscedite sok od 2 pomorandže. Ako imate sreće i nabavite neprskane pomorandže, onda pre ceđenja izrendajte koru pa je pomešajte sa sokom.
3. Cela jaja, šećer i prstohvat soli mešajte mikserom od 5 do 7 minuta ili dok se smesa ne udvostruči i postane bledo žuta.
4. Otopite maslac na laganoj vatri i pustite da se malo ohladi.

5. Maslac lagano umešajte u umućena jaja i šećer. Zatim jednako lagano umešajte sok od pomorandže (i koricu, ako je imate).
6. Na kraju, u smesu, uz lagano mešanje, dodajte brašno. Nikako nemojte dodati svu količinu brašna odjednom kako vam se ne bi stvorile grudvice.
7. Gotovu smesu za biskvit ulijte u kalup i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 do 30 minuta. Biskvit je gotov kada na vrhu bude tamnožut i kada se sa strane počne odvajati od kalupa. Ako niste sigurni da je gotov, poslužite se starim trikom s čačkalicom.

Probodite biskvit na sredini čačkalicom i ako je suva kada je izvadite, to znači da je biskvit gotov. Ako primetite da je čačkalica vlažna i na nju se lepi tečna smesa, biskvit još treba peći. Kada je pečen, biskvit izvadite iz rerne i pustite da se ohladi.
8. Iscedite preostale dve pomorandže i sokom prelijte ohlađeni biskvit.
9. Čokoladu izlomite na kockice i rastopite na laganoj vatri ili pari. Zatim u nju dodajte maslac narezan na listiće i kada se on otopi, povežite ga čokoladom.
10. Biskvit prelijte glazurom od čokolade. Po želji tortu ukrasite kriškama pomorandže, a možete je poslužiti uz nekoliko kašičica umućene slatke pavlake.
izvor: coolinarka

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...