Sastojci
100 gr maslaca
150 gr šećera
2 jajeta
prstohvat soli
100 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo
40 gr kakaa
100 ml mleka
Za fil
150 gr šećera
2 jajeta
prstohvat soli
100 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo
40 gr kakaa
100 ml mleka
Za fil
300 gr crne čokolade
100 gr bele čokolade
100 gr maslaca
500 ml slatke pavlake
1 kesica želatina
4 kašike hladne vode
Za ganaž
100 gr bele čokolade
100 gr maslaca
500 ml slatke pavlake
1 kesica želatina
4 kašike hladne vode
Za ganaž
200 gr crne čokolade
100 ml slatke pavlake
I još
100 ml slatke pavlake
I još
½ kg svežih jagoda
Lomljena bela čokolada
Lomljena bela čokolada
Način pripreme
Za biskvit izmiksajte maslac, šećer, so, jaja pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakao. Sve zajedno izmiksajte.
Smesu izlijte u okrugli kalup obložen papirom za pečenje.
Pecite 25 minuta na 180 stepeni.
Biskvit ohladite,skinite obruč, skinite papir pa ponovo vratite obruč.
Za fil čokoladu i maslac otopite na pari pa prohladite.
Želatin prelijte sa vodom i ostavite 10 minuta da nabubri a zatim ga istopite u mikrotalasnoj.
Slatku pavlaku umutite da bude mekša.
Dodajte kašiku pavlake u istopljen želatin i promešajte a zatim to izručite u umućenu slatku pavlaku. Zatim 3-4 kašike slatke pavlake dodajte u istopljenu čokoladu a zatim to izručite u slatku pavlaku. Sve dobro promešajte da se smesa izjednači.
Zatim u tankom sloju namažite fil preko biskvita.
U krug oko obruča složite polovine jagoda a ostatak (sredinu) popunite celim jagodama.
Preostali fil sipajte u poslastičarski špric i istiskujući fil popunite deo između jagoda, a onda dodajte i ostatak fila i sve poravnajte.
Izvor:coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar