nedjelja, 16. rujna 2018.

Danas te razumijem mama, jer sam postala kao ti



Nazvala sam te da dođeš danas jer sam se osjećala preplavljeno emocijama.
Nisi oklijevala da pristaneš i dođeš čim se završi pranje u veš mašini. Donijela si ručak za mene i dječake. Tvoje prisustvo je unijelo onaj dugo traženi mir i omogućilo mi da dišem ponovo. Zašto se osjećam sigurno svaki put kada si tu pored mene?

Imam trideset i jednu godinu i još uvijek imam trenutke kada poželim pobjeći i pronaći utjehu u tvom zagrljaju. Uvijek si znala prave riječi kako bih se osjećala bolje. Ti si jedina koja čuje sve što želim reći, a iz nekog razloga ne mogu i pokušavam sakriti.
Osjećam kao da sam konačno došla u tvoju poziciju i počela koračati u tvojim cipelama, na ovom dugotrajnom i iscrpnom putu. Tokom najtežih trenutaka postajem svjesna kako je tebi bilo sa mnom.
Ponekad se osjećam kao da me niko ne čuje.
Niko ne vidi.
Osjećam da dajem mnogo od sebe, ali da uvijek neko očekuje od mene još, više i previše. I to prolazi nezapaženo. Moj muž nenamjerno čini svaki dan težim i pokazuje mi da na kraju dana nemam neke zapažene rezultate u poređenju sa njim koji provede dan na poslu. Osjećam se manje vrijednom. Podovi u kupatilu prekriveni su mokrim peškirima, a ja se uopšte ne mogu prisjetiti šta sam sve uradila u proteklih 14 sati.
Nekada se osjećam kao da si ti jedina koja zaista vidi šta ja radim.
Jedina koja razumije koliko sebe dajem i koliko volim. Najbolje se to vidi u onim situacijama kada dajem, sjećajući se kako si ti davala meni. Propustim priliku da kupim nešto sebi, kako bih kupila djeci. Ili odlučim da neću jesti grožđe danas, jer želim da ga oni pojedu. Čak i kada bih najradije pojela taj jedan zalogaj odlučim da ću ga dati njima, kao što si ti davala meni.
Kada si mi govorila da ne voliš jesti nešto što si mi davala, mislila sam da je stvarno tako. Danas shvatam da si voljela, mogla i htjela pojesti to isto, ali si htjela da ja pojedem. Jednostavno, danas shvatam kako je biti majka.

Tokom trenutaka u kojima se najviše žrtvujem shvatam koliko si se ti žrtvovala za mene. Po čitav dan slušam tuđe priče o tome šta su postigli, kuda putovali, a ja gledam u Lego kule, korake svoje djece i karate udarce po kući. Gledam kako se penju na drvo i silaze. Slušam ponovo tuđe priče i onda kada konačno svi završe i odu kući na spavanje shvatim da je vrijeme konačno da mislim o sebi malo.
A onda shvatim da često radim iste stvari tebi. Nazovem te i ne pitam šta ima kod tebe, kako si, već krenem ubrzano pričati šta se sve kod mene dešava. A ti si jedina koja pažljivo odluči saslušati sve i koja se osjeća uzbuđeno zbog mene, čak i kada niko drugi ne bi. Ili se barem trudiš pretvarati da je tako. Tek kada završimo razgovor shvatim da te uopšte nisam pitala, kako si ti.
Ti si moja mirna luka. Brineš se za mene čak i kada to ne znam. Činiš me posebnom, slušaš me i voliš, a ja to nisam shvatala do danas kada isto to radim za svoju djecu. Kako je teško biti na drugoj strani i biti nekome mirna luka, a ne moći pronaći svoju.
Nazovem te i ne pitam šta ima kod tebe, kako si, već krenem ubrzano pričati šta se sve kod mene dešava. Tek kada završimo razgovor shvatim da te uopšte nisam pitala, kako si ti.
Ranije sam vjerovala da sam te prestala trebati još odavno i da sam krenula putem koji ti nikada ne bi. Ti si mi dopustila da vjerujem u to. Međutim, nikada nisi otišla sa mog puta, već si me sa strane posmatrala, kako mislim da radim sve drugačije, koračajući u tvojim cipelama na nekom drugom putu. Kao kada sam bila malena.
Ali sada te vidim kako stojiš pored mene i brineš se.
Vidim te tokom svih najtežih trenutaka, ali i tokom onih kada sam najponosnija mama.
Vidim te kako se žrtvuješ za mene, jer se i ja žrtvujem za njih dana.
Konačno te vidim mama, jer sam i sama postala takva.
Postala sam mama.
Izvor.doznajemo.com

Broj komentara: 7:

  1. NAJBOLJI ONLINE LJUBAVNI SPELL CASTER JE DOBIO SVOJ LJUBAVNIK, MUŠKO, ŽENU, DJEVOJČICU ILI BOYFRIEND BACK. DODAJTE NJEGOVO POGON NA WHATSAPP: +2349083639501
     -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com
    Pozdrav svima Am Christian Hofman, ja sam iz SAD-a. Radim za međunarodne tvrtke Apache Corporations, upoznao sam Babu Nosu na svom putovanju u Afriku, otišao sam tamo na ugovor Pregovori i izgubio sam u drugoj tvrtki, bio sam uništen i slomljen, a prije samo nekoliko mjeseci bio sam razveden, moja žena je otišla s mojom djecom i ovaj posao je bio moj put natrag u dobar život i vraćanje moje obitelji. Nakon moje konzultacije s Babom Nosom, izveo je čaroliju za mene i ja sam dobio ugovor i nekoliko mjeseci kasnije moja supruga i djeca su mi se vratili i sve sam to dugovao duhovnoj čaroliji i moćima Baba Nosa. Ja sam svjedok baba Nose, duhovnog oca mnogih velikih ljudi. za bilo koji od vaših duhovnih problema i to će biti riješeno. Može vas obogatiti bez krvnih rituala, vratiti vašu bivšu ženu, bivšu suprugu, bivšu prijateljicu ili djevojku samo ako danas možete pisati ili WhatsApp baba Nosa
      2349083639501. ako imate problema sa sljedećim?;
    (1) Ako želite svog bivšeg natrag.
    (2) ako uvijek imate loše snove ili seks u snu.
    (3) Želite biti promaknuti u svom uredu.
    (4) Ako vam je potrebna moć da osvojite sudski predmet
    (5) Bilo koji oblik čarolije
    (7) Čarolija zapovjednog tona
    (8) Zaštitni prsten
    (9) Prsten za uspjeh putovanja
    (10) Duhovna moć za Božje ljude
    (11) Vezite muža / ženu zauvijek za sebe
    (12) Želite da žene / muškarci trče za vama. (13) Ako želite dijete.
    (14) Želite biti bogati bez krvnih obreda. (15) Ako vam je potrebna financijska pomoć.
    (16) Biljna njega
    (17) Ako ne možete zadovoljiti seksualnu želju svoje žene. zbog loše erekcije.
    (18) Ako imate bolest i moć HIV-a za liječenje raka, nazovite Baba Nosa na +2349083639501
    TRADICIONALNA MEDICINA Biljni kućni i domaći liječnici. Adresa ureda br. 20 traka od slonovače, stanje Ife Osun ... k

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala vam gospodine na istinskim čarolijama. Ja sam Zara Matteo po imenu. Ovo je stvarno nevjerojatno, a nikad u životu nisam doživio ništa slično. Gospodine, prije nego što sam vas upoznao, pokušao sam na sve moguće načine da vratim muža, ali zapravo sam shvatio da mi ništa ne ide i da je moj muž prema meni razvio mnogo mržnje. Mislila sam da nema nade da se ponovno sastanem sa svojim bivšim mužem. Ali kad sam pročitao dobre kritike o tome kako DR ISIKOLO pomaže drugima, odlučio sam ga kontaktirati. da isprobam i učinio sam sve što mi je naložio i vjerovao sam mu i slijedio njegove upute baš kao što mi je i jamčio za 48 sati, a to je bilo upravo kad me nazvao moj bivši. Gospodine Sad smo zadovoljniji nego ikad. Sve izgleda savršeno i tako prirodno! Hvala vam puno gospodine na vašim autentičnim i neospornim čarolijama ponovnog okupljanja. evo opet njegove e -pošte: isikolosolutionhome@gmail.com Također mu možete poslati WhatsApp/Viber na +2348133261196.

    OdgovoriIzbriši
  3. Život sa mnom nije bio lak nakon što je moj brak razbijen kada je moj muž tražio razvod, ali zahvaljujem Bogu što je iskoristio DR WALE-a koji je poput boga na Zemlji da obnovi moj razoreni brak svojom moćnom čarolijom. Patila sam od depresije 6 mjeseci, ali danas sam tako sretna što sam upoznala DR WALE-a jer me njegova čarolija doista natjerala da povjerujem da su čarolije stvarne i da djeluju. Zanimala sam sve upute koje mi je dao DR WALE jer mi je obećao da će me učiniti sretnom i ponosnom i stvarno, sve se to dogodilo i moj muž se vratio k meni s koljenima na tlu moleći me za oprost za nekoliko dana nakon što sam stupio u kontakt s njim i sada smo ponovno savršeno povezani za cijeli život. Mogu hrabro reći svima vani da su čarolije DR WALE stvarno najbolje i najmoćnije. Zauvijek sam mu zahvalan do kraja vremena. Dakle, možete se povezati s njim putem e-pošte putem: WhatsApp/Viber: +2347054019402 ili e-pošte: drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Želim ovdje svima ispričati kako je DR WALE promijenio moju sudbinu. Gotovo petnaest godina radila sam kao prodavačica u automobilskoj tvrtki i jedva sam dobivala proviziju za plaćanje računa dok je određena kolegica u umu kupovala kuće. Bio sam zbunjen oko nje jer su svi bili zavidni na tome koliku je proviziju napravila. Nisam shvaćao što nije u redu jer sam bio dobar u svom poslu i nije bilo ničeg dodatnog što je radila što ju je činilo drugačijom i skoro pet godina nisam mogao skupiti hrabrosti da joj se izrazim. Jednog dana dok me odvezla, molio sam je da mi da neke savjete i odlučio učiti od nje, ali ona je rekla da sam bolji u poslu, što me dodatno zbunilo jer je očito bila bolja. Nakon mnogih razgovora, obavijestila me o DR WALE-u koji joj je izveo čaroliju sreće što ju je učinilo izuzetnom. Dala mi je njegov kontakt i zamolila me da razgovaram s njim i učinim sve što on traži od mene. Prošlo je sedam mjeseci i upravo sam kupio svoju prvu kuću i uštedio dovoljno novca da svoje blizanke pošaljem na fakultet. Bio sam slomljen i beskućnik i nikad ne bih zamislio da ću tako brzo posjedovati dom. Hvala DR WALE. Zamolite ga za pomoć i uz njegovo dopuštenje ostavljam njegov direktni kontakt broj WhatsApp / Viber : +2347054019402 ILI Email : drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  5. PROFESIONALNA ČAROLIJA KOJA VAM MOŽE POMOĆI S LJUBAVNIM ČAROLIJAMA DA HITNO VRATE BIVŠEG LJUBAVNIKA NAKON RAZVODA/RAZVODA ČAK I AKO SE VAŠA SITUACIJA ČINI BEZNADNA! KONTAKT: DR WALE NA WHATSAPP/VIBERU: +2347054019402 JE SIGURNO NAJBOLJI ČAROVAC ONLINE I NJEGOVI REZULTAT JE 100% GARANCIJA..
    Nakon šest godina mog braka sa suprugom, moj muž je počeo izlaziti s drugim curama i pokazivati ​​mi hladnu ljubav, u nekoliko navrata prijeti da će se razvesti od mene ako se usudim ispitivati ​​ga o njegovoj aferi s drugim djevojkama, bila sam totalno shrvana i zbunjen sve dok mi jedan stari prijatelj nije rekao o čaroliji na internetu DR WALE koji pomaže ljudima u njihovim vezama i problemima braka pomoću moći ljubavnih čarolija, kada sam kontaktirao DR WALE-a, rekao mi je sve što trebam učiniti i ja slijedio sve upute koje mi je dao i učinio sam sve što je tražio od mene. nakon što je prošlo nekoliko tjedana sve se počelo okretati za moje dobro sada je prestao izlaziti s curama i sa mnom je zauvijek i stvarno. Kontaktirajte DR WALE-a sjajnu čaroliju Caster za vašu vezu ili problem u braku.
    Evo njegovog kontakta..
    WhatsApp/Viber : +2347054019402 ili
    drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  6. U ovom životu svi zaslužujemo da budemo sretni u svom braku. brak je za bolje i najgore vrijeme, brak je za oba roditelja da ojačaju i zajedno odgajaju djecu. ovo je nešto što je potrebno svim brakovima. zahvalna sam na pomoći koju je DR WALE pružio meni i mom mužu, naš brak je bio na točki kolapsa moj muž više nije sudjelovao u stvarima koje radimo u kući, on uvijek iznosi razne izgovore, čak ga nije ni briga više o našoj djeci. kad sam počeo primjećivati ​​njegovo smiješno ponašanje, brzo sam rekao prijatelju koji me upoznao s DR WALE-om, zatim sam rekao DR WALE-u o svojim problemima s kojima se suočavam u braku. Odatle mi je DR WALE rekao sve što je potrebno učiniti, učinio sam sve što je tražio od mene, platio sam i stavke za koje je tražio od mene. dok pišem ovo svjedočanstvo sada moja sreća je vraćena i ja i moj muž smo sada sretni zajedno. U slučaju da ste u DR WALE-u, pomozite mu da ga kontaktirate na WhatsApp/Viber: +2347054019402 ili na e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  7. Tako sam uzbuđena što je moj pokvareni brak obnovljen. nedavno smo se pomirili iako je bilo teško. Prošlo je više od mjesec dana, a čini se da se sve vratilo u normalu. Počeo se bolje odnositi prema meni i to je bio proces ozdravljenja za oboje. Noćna kobila koja je trajala skoro 4 godine prije nego što smo prekinuli konačno je gotova. Kao da smo se iznova zaljubili! Oboje smo prošlost ostavili iza sebe, oboje idemo naprijed i po prvi put nakon dugo vremena budućnost izgleda puno svjetlija. ne mogu u svijetu izraziti koliko sam zahvalan DR WALE na oživljavanju, kao da smo konačno ponovno otkrili one stvari jedno o drugom zbog kojih smo se uopće zaljubili. Sva briga i stres jednostavno su nestali. Hvala vam DR WALE što ste spasili moj raspadnuti brak i vratili mi muža. Ja i moj muž ponovno živimo sretno zajedno. Sve zahvaljujući DR WALE-u. ako i vi imate problema s ognjištem. Kontaktirajte DR WALE WhatsApp/Viber +2347054019402 ILI e-mail - drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...