Spoj ovih namirnica prava je detoksikacija organizma. Ubrzat će vam metabolizam i ojačati imunitet. Težite li sagroijevanju masnoća, odaberite prirodni put. Mješavina ovih nekoliko lako dostupnih sastojaka za vaše će tijelo djelovati iznimno revitalizirajuće. Sve dobrobiti meda i više su nego poznate, a njegova kombinacija s limunom prava je bomba za zdravlje. No, u ovom je pripravku ključan “detalj” za mršavljenje jabučni ocat, a detoksikacijski posebno cimet.
Sastojci:
1 žličica cimeta
2 žlice jabukova octa
2 žlice jabukova octa
1 žlice meda
1 limun
1 čaša vode
1 limun
1 čaša vode
Priprema i način korištenja:
Kombinacija ovih sastojaka pomoći će vam u sagorjevanju masti, ubrzati vaš metabolizam, a njome se možete i učinkovito boriti protiv dijabetesa i niskog krvnog tlaka.
Priprema:
Sve sastojke stavite u blender i dobro ih promiješajte. Ako nemate blender, izmiksajte ih mikserom nakon što ste limun usitnili nožem (odstranite koru ako limun nije domaći). Pripravak držite u hladnjaku i pijte ga svakoga jutra po jednu žlicu na prazan želudac. Rezultati će biti ubrzo vidljivi!
Priprema:
Sve sastojke stavite u blender i dobro ih promiješajte. Ako nemate blender, izmiksajte ih mikserom nakon što ste limun usitnili nožem (odstranite koru ako limun nije domaći). Pripravak držite u hladnjaku i pijte ga svakoga jutra po jednu žlicu na prazan želudac. Rezultati će biti ubrzo vidljivi!
Naime, limunov sok ima alkalni učinak na tijelo, a posebno pomaže u regulaciji pH i pomaže u uravnoteženju razine šećera u krvi. Što je najvažnije, sadrži vitamin C.
Jabukov ocat obiluje dobrim bakterijama i enzimima. Njegova kiselina snižava krvni tlak za šest posto.
Med se može koristiti i za mršavljenje. Stoljećima se koristio za liječenje rana, a izvrstan je za srce, kožu, ginekološke bolesti, imunitet… Smanjuje grlobolju, smiruje živce, jača metabolizam i stimulira probavu, što pomaže u mršavljenju.
Cimet je poznat kao jedan od najboljih antioksidanasa na svijetu. Za ravnotežu šećera u krvi upravo je on među najboljima.
Izvor: www.dnevno.hr / magazin.ba
Nema komentara:
Objavi komentar