petak, 14. rujna 2018.

Kako ublažiti bol za vrijeme menstruacije (mjesečnice)


Mnoge cure i žene su upoznate s jačim ili blažim bolovima za vrijeme menstruacije. Obzirom da se radi o nekoliko dana svakog mjeseca potrebno je s ovim problemom se pozabaviti i nekim drugim metodama osim tabletama. Postoji nekoliko načina kao što su tjelovježba i masaža za koje je dokazano da mogu ublažiti, ili u potpunosti ukloniti menstrualne bolove i to na slijedeće načine:
Vježbe:


1. Pokušajte se spustiti na sve četiri, a zatim se nekoliko puta brzo sagnite i napnite donji dio leđa.
2. Dok ste spušteni na sve četri, duboko udahnite, izdahnite i vrlo brzo podignite stražnjicu. Zapravo se radi o tome da pokušate napraviti oblik istostraničnog trokuta, gdje su leđa izravnata, a noge skroz rastegnute.
Radi se o položaju gdje ste prije svega opušteni. Udahnite nekoliko puta i u tom trenutku ćete osjetit kako vam se trbuh opušta. Ponavljajte vježbu kada vam god to odgovara. Vježbu uz manje prilagodbe možete izvesti bilo gdje.
3. Sjednite tako da su vam leđa izravnata i držite stopala zajedno tako da savijete koljena. Držite pete blizu tijela izravnatih leđa i držeći stopala zajedno. Lagano se nagnite prema naprijed, tako da ste savijeni u području bokova, s tim da leđa trebaju ostati izravnata.
4. Plivanje, aerobik i joga dokazano pomažu pa ako imate vremena i želje potrudite se. Naravno kod plivanja je potrebno voditi brigu o higijeni i razmisliti ovisno od osobe do osobe da li ga isprobati u onim danima u mjesecu.
Masaža i samomasaža:
1. Legnite na bok, a partner neka vas jednom rukom masira po donjem dijelu leđa, pokretima u smjeru suprotnom od kretanja kazaljke na satu, a drugu neka lagano položi na vaš trbuh.


2. Lezite na leđa, a partner neka vas opkorači i rukama vam s jedne na drugu stranu ritmički ljulja bokove.
3. Samomasaža – Dlanove ugrijte tako što ćete ih trljati. Palcem pritisnite točku između nožnog palca i prsta do njega i to na mjestu na kojem se stječu s kostima rista.
Držite pritisnuto barem 10 sekundi, pa do 2 minute, a onda nekoliko puta zaokružite prstom. Isto ponovite u točci koja se nalazi četiri prsta (oko 5 cm) iznad kosti na unutrašnjoj strani gležnja, tik iza potkoljenične kosti.
Izvor.lekizprirode.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...