Pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite , poslužite uz salatu…
Kažu, kada je jednom probate stalno ćete je praviti! Evi i kako…
Sastojci
- 1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)
- 1 kašika Vegete
- 7 kašika ulja
- 6 jaja
- 150 g pšeničnog oštrog brašna
- ½ kašičice soli
- 500-600 ml mlijeka
Priprema
Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom. Pripremljeno meso popecite na 3 kašike zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta, piše “Coolinarka“…
Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta. U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga.
Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta. Pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite, poslužite uz salatu…
Izvor:coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar