subota, 8. rujna 2018.

Kada je jednom probate stalno ćete je praviti: KVRGUŠA!


Pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite , poslužite uz salatu…


Kažu, kada je jednom probate stalno ćete je praviti! Evi i kako…
Sastojci
  • 1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)
  • 1 kašika Vegete
  • 7 kašika ulja
  • 6 jaja
  • 150 g pšeničnog oštrog brašna
  • ½ kašičice soli
  • 500-600 ml mlijeka
Priprema
Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom. Pripremljeno meso popecite na 3 kašike zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta, piše “Coolinarka“…


Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta. U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga.
Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta. Pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite, poslužite uz salatu…
Izvor:coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...