subota, 15. rujna 2018.

“MOKRI KOLAČ”: JEDNOSTAVAN I SOČAN KOLAČ KOME NIKO NE MOŽE ODOLJETI


Izazovite oduševljenje ukućana ovom sočnom poslasticom.


Tijesto:
  • 3 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika ulja
  • 12 kašika mlijeka
  • 12 kašika brašna
  • 3 kašike kakaa
  • 1 prašak za pecivo
Preljev:
  • 2 ½ dl mlijeka
  • 10 kašika šećera
Premaz:
  • 3 šlaga


Priprema:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, a žumanjke miksajte mikserom najvećom brzinom dodajući šećer, ulje, brašno, prašak za pecivo, mlijeko i kakao.
Kad se svi sastojci dobro povežu dodajte i snijeg od bjelanjaka mješajući najmanjom brzinom. Snijeg u smjesu možete umiješati čak i kašikom. U podmazanu tepsiju izliti smjesu i staviti peći na 180 °C. Još topli biskvit preliti sa hladnim prelivom, prenose “Zanimljivosti365“…
Na hladno staviti šlag i potpuno ohladiti. Ako slažete ovaj kolač u proljeće možete staviti na šlag i svježe jagode narezane na komadiće.
Izvor: haber.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...