petak, 14. rujna 2018.

Ruski kolač: Ukus koji obara s nogu!


Predivna poslastica, morate je probati.


Sastojci Količina
brašno 450 g
kvasac 20 g
mleko 600 ml
jaja 2
žumance 1
margarin 125 g
suvo grožđe 100 g
med 5 kašika
ulje 2 kašike
šećer 80 g
Glazura
šećer u prahu 100 g
limunov sok 2 kašike
slatka pavlaka 100 ml


Kako pripremiti
Kvasac rastopite u mleku, dodajte kašičicu brašna malo šećera i ostavite da nadođe. U činiji izmešajte jaja, žumance, šećer, med, margarin, suvo grožđe, ulje i ekstrat vanile, dodajte nadošli kvasac, ostatak brašna, zamesite glatko testo i ostavite na toplom mestu da naraste. Posle pola sata testo premesite, sipajte u okrugao kalup, podmazan i posut brašnom, ili ga obložite papirom za pečenje. A možete ga peći i u kalupu za kuglof. Pecite na 180 stepeni oko 50 minuta. Odnosno dok lepo ne porumeni. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu i limunovim sokom. Kolač ohladite, prelijte glazurom i servirajte.
Izvor.receptizadeset.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...