Vrijeme pripreme je jako brzo, oko jednog sata…
Sastojci:
- 1/2 kg mekog brašna
- 3 dcl mlake vode
- 1/2 dcl ulja
- malo soli
- 60 dkg mljevenog mesa
- manja glavica crvenog luka
- sol, biber, vegeta
Priprema:
Vrijeme pripreme: 60 min
- od brašna, mlake vode, ulja i soli umijesite tijesto.
- mijesite ga na pobrašnjenoj podlozi tako dugo dok ne postane glatko i prestane se lijepiti.
- podijelite na tri dijela i svaki malo razvaljajte, namažite uljem i stavite na krpu.
- neka stoji 20-30 min.
- za to vrijeme pripremite meso.
- luk sitno nasjeckajte i zajedno sa začinima dodajte u meso (možete staviti i malo sode-bikarbone), podijelite masu na tri dijela.
- stolnjak stavite na kuhinjski stol i jadan dio tijesta stavite na sredinu i razvlačite lagano od sredine.
- kada ste dobili prozirno tijesto s jedne i druge strane stavljajte meso u manjim komadićima i malo pouljite.
- stolnjakom s jedne strane zarolajte do sredine pa tako i s druge strane.
- prorežite kroz sredinu tako da dobijete dvije odvojene “kobasice”.
- zamotajte svaku posebno i dobili ste burek.
- namažite tepsiju uljem složite bureke i pecite na 180 oC 30 min.
- kada su gotovi treba ih malo poprskati sa vodom koju ste prethodno zakuhali sa malo soli.
- poklopite ih na 10-ak minuta da smekšaju.
Posluživanje:
Dok se tijesto “odmara” bitno je da nije hladno u prostoriji, jer onda tijesto puca. Možete dodati i malo više vode u tijesto neće smetati. Pravi je doživljaj razvlačiti tijesto i zaista ide, pa možete zarolati cijelo tijesto na stolu i dobiti ćete oblik štrudle i punite svim i svačim…
Izvor.recepti.com
Nema komentara:
Objavi komentar