Za biskvit, bjelanjke odvoji od žumanjaka i izmiješaj ih mikserom posebno. Na pari otopi maslac i čokoladu i umiješaj u smjesu sa žumanjcima. Dodaj bjelanjke i ostale namirnice lagano miješajući. Peci na 180°C 40 minuta u okruglom kalupu promjera 26 cm u koji si prethodno stavila papir za pečenje.
Kad je pečeno, tijesto namoči slatkim sirupom od stevije i sokom limuna i naranče koji si prethodno prokuhala i ohladila. Prereži na pola i premaži džemom za dijabetičare. Maslac zagrij do vrenja, dodaj usitnjenu čokoladu i dobro promiješaj. Tortu prelij čokoladom.
Sastojci
Biskvit:
Kad je pečeno, tijesto namoči slatkim sirupom od stevije i sokom limuna i naranče koji si prethodno prokuhala i ohladila. Prereži na pola i premaži džemom za dijabetičare. Maslac zagrij do vrenja, dodaj usitnjenu čokoladu i dobro promiješaj. Tortu prelij čokoladom.
Sastojci
Biskvit:
1 dag stevije
5 kapi ekstrakta vanilije
14,5 dag maslaca
6 jaja
15 dag čokolade (preko 70 posto kakaa)
prstohvat soli
15 dag integralnog pšeničnog oštrog brašna
1 žličica praška za pecivo
5 kapi ekstrakta vanilije
14,5 dag maslaca
6 jaja
15 dag čokolade (preko 70 posto kakaa)
prstohvat soli
15 dag integralnog pšeničnog oštrog brašna
1 žličica praška za pecivo
Preljev
1 dag stevije
sok 1 limuna i naranče
sok 1 limuna i naranče
Premaz
20 dag džema od marelice (za dijabetičare)
Glazura
6 dag maslaca
20 dag tamne čokolade (preko 70 posto kakaa)
20 dag tamne čokolade (preko 70 posto kakaa)
izvor : kolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar