petak, 18. svibnja 2018.

Mliječna čokoladna torta sa fantastičnim ukusom!



Sastojci
Kore

8 jaja
8 kašika šećera
3 kašike ulja
3 kašike vode
8 kašika brašna
2 pune ili 3 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
Preliv:
250 ml slatke pavlake
100 ml mleka
200 gr mlečne čokolade
Fil:
1,2l mleka
7 punih kašika gustina
7 kašika šećera
200 gr mlečne čokolade
250 gr margarina
150 gr šećera u prahu
Priprema:

Ulupati penasto belanca pa ddoavati šećer uz mućenje dok se ne dobije jaka i sjajna pena.
Zatim dodati vodu i nastaviti mutiti.Žumanca pa ulje postepeno dodavati.
Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa sjediniti varjačom ili žicom.
Istresti celu masu u obložen pleh i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče.
Kada stavite da se peče smanjiti na 180.Peći oko 25 minuta. Testirati čačkalicom.
Pečen i ohladjen biskvit preseći na tri jednaka dela vodoravno.
Pomešati 200 ml mleka, gustin i šećer a ostatak mleka staviti da provri.


Zakuvati i mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre, dodati izlomljenu čokolade, mešati da se otopi pa staviti foliju i ostaviti da se ohladi.
Umutiti margarin sobne temperature sa šećerom u prahu pa dodati pola ohladjenog fila, umutiti pa dodati ostatak i opet umutiti.
Za preliv zagrejati slatku pavlaku i mleko. Kada provri skloniti sa vatre id odati izlomljenu mlečnu čokoladu. Mešati dok se potpuno ne sjedine i izgleda kao glazura.
Ostaviti da se ohladi. Ovaj preliv će se brzo ohladiti jer ga nema puno.Možete povremeno da promešate.
Za slaganje torte najbolje ako imate tepsiju dimenzija kao kore ili sličnih jer onda u nju možete da stavite foliju ili kesu i lako slažete tortu jer je dosta mekana i kremasta.
Ako slazete u tepsiju stavite prvu kor i prelijte bogato sa trećinom preliva, sačekajte da upije pa stavite pola fila, drugu koru, prelivanje i čekanje da upije, ostatak fila i onda bi trebalo da treći koru prelijete sastrane pa je okrenete naopako na fil.
Upakujete lepo i stavite preko noći u friđider.
Ako slazete na tacnu moate biti malo pazljiviji i strpljiviji jer je fil kremast a kore vazdusaste.
Kada budete mazali fil ne mazite do ivica nego ostaite oko 1cm nenamazano ukoliko krene da se pomera kada poklopite korom, tako nece iscureti nego otici taman do ivica. ostala je još samo dekoracija po želji.
izvor : kolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...