četvrtak, 3. svibnja 2018.

TORTA KRALJICE ELIZABETE: PRAVI SE ZA 10 MINUTA, BEZ PEČENJA I MUKE!



Sastojci:



  • 120 g crne čokolade,
  • 120 g šećera,
  • 120 g putera,
  • 220 g keksa.

Za podmazivanje:

  • pola kašike putera

Za glazuru:

  • 220 g crne čokolade

Za ukrašavanje:

  • 20 g čokolade i malo mlevenog keksa ili oraha

Priprema:



  1. Podmažite puterom pleh i prekrijte masnim papirom.
  2. Izlomite keks na komadiće (veličine badema).
  3. Penasto umutite puter i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i muteći dodajte jaje. Dodajte i izlomljeni keks, dobro promešajte žicom, pa sipajte u podmazani pleh i ostavite da se hladi najmanje 3 sata.
  4. Prelijte glazurom od otopljene čokolade pa ostavite na sobnoj temperaturi.
  5. Ukrasite rendanom čokoladom i mlevenim orasima.
izvor : kolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...