Sastojci:
- 120 g crne čokolade,
- 120 g šećera,
- 120 g putera,
- 220 g keksa.
Za podmazivanje:
- pola kašike putera
Za glazuru:
- 220 g crne čokolade
Za ukrašavanje:
- 20 g čokolade i malo mlevenog keksa ili oraha
Priprema:
- Podmažite puterom pleh i prekrijte masnim papirom.
- Izlomite keks na komadiće (veličine badema).
- Penasto umutite puter i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i muteći dodajte jaje. Dodajte i izlomljeni keks, dobro promešajte žicom, pa sipajte u podmazani pleh i ostavite da se hladi najmanje 3 sata.
- Prelijte glazurom od otopljene čokolade pa ostavite na sobnoj temperaturi.
- Ukrasite rendanom čokoladom i mlevenim orasima.
izvor : kolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar