četvrtak, 3. svibnja 2018.

KREMŠNITE..





Sastojci 10 osoba
Za kore:
500 g smrznutog lisnatog tijesta
šećer u prahu
Za kremu:
5 kom jaja
100 g Gussnela Dolcela (gustina)
200 šećera
1 kom vanilin štapić
300 ml Tekućeg biljnog šlaga 5+ Dolcela
1 l mljeka


Priprema
1.
Odmrznuto lisnato tijesto razvaljati na veću površinu nego je posuda za serviranje (u ovom slučaju 35×20 cm). Peći 13-15 min u predgrijanoj pećnici na 200 stupnjeva C. Gornju koru nakon pećenja staviti u navlažene kuhinjske ubruse, pa izrezati na veličinu koja vam odgovara
2.
Mahunu vanilije razrezati po dužini, nožem ostrugati sjemenke i zajedno s mahunom staviti u 8 dl mljeka da zakuha, smanjiti vatru na umjerenu i izvaditi mahunu vanilije
3.
Spojiti sve ostale sastojke: 2dl mljeka, cijela jaja, gustin i šećer te dobro izmješati pjenjačom.
4.
Mješajući vruće mlijeko dosipati prethodne sastojke i nastaviti miješati sljedećih, min 6 minuta, kako nebi nastale grudice
5.
Biljni šlag izmiksati i dodati u prethodno pripremljenu kremu


6.
U posudu za posluživanje najprije staviti donju koru, preliti kremu, poravnati kremu pa poslagati kvadrate gornje kore koje smo prethodno izrezali na željenu veličinu. Staviti na hlađenje par sati.
izvor:kolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...