nedjelja, 6. svibnja 2018.

Zašto je toliko često preporučeno piti čašu tople vode?



Često čujete savjete da jutro obavezno započnete, umjesto kafom ili čajem, čašom vode, i to tople. No, jeste li znali zbog čega?
Redovno ispijanje toplije vode, posebno ujutru, blagotvorno djeluje na naš organizam, piše Radiosarajevo.ba

Ublažava bol
Smatra se da je topla voda najmoćniji prirodni lijek, a može ublažiti bol prilikom menstrualnih tegoba. Toplota će opustiti stomačne mišiće i osloboditi vas grča, čime će umiriti bol. Topla voda je dobra za sve vrste grčeva i zato što pospješuje kapilarnu cirkulaciju i opušta mišiće.
Pročišćava organe za varenje
Čaša tople vode ujutru može vam pomoći da očistite tijelo od toksina, jer pomaže razlaganje hrane u želucu i održava digestivni trakt. Topla voda će razložiti hranu brže i time olakšati varenje. Konzumiranje hladne vode u toku, ili poslije, obroka, zgušnjava masti u hrani i tako stvara masne naslage u crijevima.
Pomaže kod varenja
Grčevi i nadimanje koje povremeno osjećamo izazvano je nedostatkom vode u organizmu. Jedna čaša vruće vode, ujutru na prazan stomak, pospješiće rad crijeva i pomoći tijelu da profunkcioniše normalno.

Smanjuje višak kilograma
Topla voda povećava temperaturu tijela i time ubrzava metabolizam. Na taj način organizam sagorjeva više kalorija. Takođe blagotvorno će utjecati i na bubrege i sve organe za izlučivanje.
Poboljšava cirkulaciju
Konzumiranje tople vode oslobađa organizam toksina. Na taj način poboljšava se i cirkulacija.
izvor:megagiga

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...