Sastojci
4 jaja
1 čaša šećera
2 vanilin šećera
1 čaše ulja
2 čaše jogurta
4 čaše prosijanog brašna
2 praška za pecivo
2 prstohvata cimeta
naribana korica nešpricanog limuna
aroma limuna, limete ili naranče
putar za kalup
brašno za kalup
štaub šećer – za posipanje kolača
razno voće (zamrznuto, svježe)
šlag ili puding od vanilije
Priprema
1 čaša šećera
2 vanilin šećera
1 čaše ulja
2 čaše jogurta
4 čaše prosijanog brašna
2 praška za pecivo
2 prstohvata cimeta
naribana korica nešpricanog limuna
aroma limuna, limete ili naranče
putar za kalup
brašno za kalup
štaub šećer – za posipanje kolača
razno voće (zamrznuto, svježe)
šlag ili puding od vanilije
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180C. Jaja, šećer, vanilin šećer i ulje izmiksajte (ručno ili električnim mikserom) pa dodajte jogurt, prosijano brašno (čašu po čašu) s praškom za pecivo, cimet, koricu od limuna ili naranče i prema želji par kapi arome limuna ili naranče. Sipajte u kalup prethodno premazan putrom i pobrašnjen. Voće umočite u štaub šećer (ili kratko na tavi sljubite sa šećerom) i rasporedite po biskvitu. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta. Probajte vilicom je li kolač gotov. Posipajte ga štaub šećerom.
izvor:kolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar