četvrtak, 3. svibnja 2018.

Šarena rolada s keksima, kokosom i lješnjacima..


Podeli na društvenim mrežamaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrShare on VKPin on PinterestPrint this page
Sastojci za biskvit:


8 bjelanjaka
100 g šećera
0,5 dl ulja
30 g gustina
100 g kokosovog brašna
6 g praška za pecivo
Sastojci za kremu:
6 dl mlijeka
8 žumanjaka
50 g gustina
50 g šećera
1 vanilin šećer
130 g maslaca
Ostalo:
50 g čokolade za kuhanje
100 g tostiranih mljevenih lješnjaka
100 g mljevenih keksa
4 žlice mlijeka
50 g bijele čokolade
Priprema biskvita:
Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, postupno dodavati šećer.
U snijeg kuhačom lagano umiješati navedene sastojke i smjesu uliti u veliku tepsiju (40 cm x 30 cm) obloženu masnim papirom. Biskvit peći u pećnici zagrijanoj na 180 ˚C 10 – 12 min.
Pečeni biskvit prebaciti na vlažnu kuhinjsku krpu i uviti u roladu.
Priprema kreme:
Žumanjke, šećer, vanilin šećer i gustin umutiti mikserom te lagano ulijevati prokuhano mlijeko uz stalno miješanje.
Kremu kuhati na laganoj vatri dok ne dobije gustoću pudinga.
Ohladiti.
U hladnu kremu mikserom umutiti izrađeni maslac.
Kremu podijeliti na 3 jednaka dijela.
Postupak pripreme:


U jedan dio kreme dodati otopljenu čokoladu i mljevene oguljene lješnjake.
Kremom premazati biskvit i hladiti u zamrzivaču dok se priprema druga krema.
U drugi dio kreme dodati 100 g mljevenih keksa i 4 žlice hladnog mlijeka.
Kremu premazati preko crne kreme te uviti roladu.
Roladu hladiti u hladnjaku dok se priprema treća krema.
U treći dio kreme umiješati otopljenu bijelu čokoladu te premazati roladu, ukrasiti Plazmom Mljevenom i hladiti u hladnjaku oko 10 sati.
Autor:Mirjana Šmit
Izvor:gastro.24sata.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...