srijeda, 9. svibnja 2018.

Prirodna pomoć: Uz ovaj sok zaboravite na migrene i glavobolju..






Napadi migrena i glavobolja su noćna mora za mnoge, znak da ste pod stresom i da vam je potreban odmor. Osim lekova, postoje i prirodna rešenja koja vam itekako mogu ublažiti bolove.

Izbacite vino i sir
Smanjite konzumaciju alkohola i kafe, izbacite vino i sir. Konzumirajte namirnice koje obiluju vodom - jedite krastavce, kupus, tikvice, patlidžan, lubenicu, pomoroandže, jagode.
Sok od grožđa
Istraživanja su pokazala da sveži sok od grožđa ublažava glavobolju. Uzmite sveže grožđe, izmiksajte u blenderu sa malo vode i imaćete delotvoran napitak protiv migrene.


Orašasti plodovi
Orah, badem, indijski oraščić, pistaći i lešnik treba da budu što češće na vašem jelovniku ako imate migrene. Svi orašasti plodovi deluju tako da ublažavaju trenutne bolove, a i smanjuju rizik od pojave novih. Većina orašastih plodova sadrži salicin koji deluje kao prirodan analgetik.
Nadoknadite magnezijum
Osobe koje se žale na glavobolje i migrenu često imaju manjak magnezija. Zato jedite hranu kao što su banana, čia semenke, tofu, brokoli, bundeva.
Izvor.lijekizprirode.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...