Sastojci
- 110 gr. maslaca
- 110 gr. brasna
- 110 gr. secera
- 220 ml. vode
riprema
Prije nego sto pocnete praviti prvo izmjerite sve sastojke. Secer i vodu sastavite i ostavite na stranu. U serpu rastopite maslac i kad pocnu da se stvaraju mjehurici, smanjite temparaturu, dodajte brasno. Sa drvenom kasikom pecite brasno oko 10-ak minuta, dok ne dobijete njezno smedju boju. Kad je brasno u pola peceno stavite da Vam prokuha secer i voda, i kuhajte par minuta ne vise. Gotovo proprzeno brasno stavite na stranu sa drvenom kasikom unutra.
Prije nego sto pocnete praviti prvo izmjerite sve sastojke. Secer i vodu sastavite i ostavite na stranu. U serpu rastopite maslac i kad pocnu da se stvaraju mjehurici, smanjite temparaturu, dodajte brasno. Sa drvenom kasikom pecite brasno oko 10-ak minuta, dok ne dobijete njezno smedju boju. Kad je brasno u pola peceno stavite da Vam prokuha secer i voda, i kuhajte par minuta ne vise. Gotovo proprzeno brasno stavite na stranu sa drvenom kasikom unutra.
U lijevoj ruci drzite poklopac od serpe a u desnoj zaljev. Brasno zalite sa toplim zaljevom i odmah prekrijte sa poklopcom, pazite pri tom ruke. Nakon par sekundi kad se masa “smiri” brzo drvenom kasikom promijesajte halvu da ne bude grudvica. Ovako izgleda. Halva treba da se odvaja od kasike. Halvu kasikom vadite u tanjir i prespite sa mljevenimorasima.
izvor : kolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar