Sastojci:
– 2 jaja
– 2 dcl ulja
– 3 dcl mleka
– 1 kašika suvog kvasca
– 100 gr šećera
– 2 jaja
– 2 dcl ulja
– 3 dcl mleka
– 1 kašika suvog kvasca
– 100 gr šećera
– oko 700 gr brašna
_Za fil:
– džem od šljiva
Za sirup:
– 200 gr šećera
– 3 dcl vode
Za posipanje kiflica:
– 100 gr kokosa
Priprema:
U 3 dl mlakog mleka staviti kašiku suvog kvasca i 100 g šećera.
Da stane pa dodati 2 jajeta, 2 dl ulja i brašnom zamesiti testo.
Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe.
Kad testo nadođe, podeliti na pet delova.
U 3 dl mlakog mleka staviti kašiku suvog kvasca i 100 g šećera.
Da stane pa dodati 2 jajeta, 2 dl ulja i brašnom zamesiti testo.
Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe.
Kad testo nadođe, podeliti na pet delova.
Svaki deo razvaljati u krug i isečemo na 8 trouglova. Na svaki trougao testa staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu.
Tako uraditi sa svim delovima testa.
Kiflice ostaviti da stanu 15 minuta i peći na 200 stepeni dok blago ne porumene.
U medjuvremenu skuvati sirup: U posudu staviti šećer i vodu i kuvati 4-5 minuta od vremena kad proključa.
Pečene kiflice tople uvaljivati u topao sirup (kiflice ne da stoje u sirupu samo provući kroz sirup sa jedne i druge strane) pa posuti kokosom.
Kiflice više dana ostaju mekane.
Izvor.kolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar