Ideja za savršenu poslasticu koja se ne peče, jednostavno se pravi, a ukus je fenomenalan
Sastojci:
Za koru:
300 g mlevenog keksa, 100 g maslaca/margarina, 2 kašike kakaa, 150 ml mleka
Za fil:
1 l mleka, 8 kašika šećera, 3 kesice (120 g) pudinga sa ukusom karamele, 1 kašika gustina, 150 g maslaca/margarina
Ostalo:
10 cela keksa, 100 g čokoladnog šlag krema, 200 ml mleka
Priprema:
Umutiti maslac/margarin, dodati mleveni keks, kakao i mleko, izmešati. Staviti u pleh sa obručem (26cm). Poređati lomljen keks.
Puding i gustin pomešati pa usuti 200 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice. U 800 ml mleka staviti šećer i zagrejati, (ali da ne provri). Usuti puding i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i izmešati da se otopi i sjedini. Puding fil sipati preko keksa.
Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Skinuti obruč. Umutiti čokoladni šlag krem sa mlekom i staviti preko dobro ohlađenog kolača.
Vratiti na kratko u frižider pa iseći i poslužiti.
Izvor.kolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar