srijeda, 9. svibnja 2018.

Francuska svilena torta: Kremasti desert neverovatnog ukusa!



Sastojci
Za koru:
    1. 185 g krekera
    1. 1/4 šolje šećera


    1. pola kašičice cimeta,
    1. 6 kašika putera
    1/4 šolje vode
Za krem:
    1. 110 g čokolade za kuvanje
    1. kašičica čistog ekstrakta vanile
    1. kašičica espreso praha
    1. šolja rashlađene slatke pavlake
    70 g putera, šolja šećera, 3 jajeta
Priprema

Krekere dobro izmrvite – trebalo bi da dobijete 2 šolje mrvica. Otopljeni puter dodajte krekerima, ubacite i šećer i cimet i dobro izmešajte. Ukoliko je potrebno dodajte vode. Smesa treba da je kompaktna – da se ne raspada kada je stisnete u šaci.
Obložite okruglu tepsiju smesom i stavite je da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni. Pecite 8 do 10 minuta, pa ostavite sa strane da se ohladi.
Pripremite krem: Otopite čokoladu na šporetu na srednjoj temperaturi, umešajte vanilu i espreso prah, pa ostavite sa strane da se ohladi. U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrstu smesu. Pokrijte i stavite u frižider.
Mutite puter mikserom minut-dva, dodajte šećer i nastavite da mutite dok ne dobijete izdašnu smesu, 3 do 5 minuta. U to sve ubacite i rashlađenu otopljenu čokoladnu smesu, nastavite da mutite, dodajte u to 2 jajeta i sve mutite 3 minuta na srednjoj jačini. Ubacite još jedno jaje i mutite još 3 minuta dok ne dobijete svilenu smesu.
Rashlađenu, izmućenu slatku pavlaku dodajte čokoladnoj smesi, sve lagano sjedinite kašikom. Dobijeni penasti krem rasporedite preko kore. Sve stavite u frižider na najmanje 2 sata, a poželjno je i preko noći.
Sledećeg dana ukrasite sa malo šlaga i spremna je za služenje.
izvor : kolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...