četvrtak, 3. svibnja 2018.

Browniesi s tamnom čokoladom na Giadin način..


TV chefica Giada De Laurentiis upravo je objavila novu kuharicu pa smo posjetili njenu web stranicu u potrazi za novim receptima…




Popularna je chefica prije nekoliko dana objavila devetu kuharicu Giada's Italy, kojom se vraća svojim talijanskim korijenima. Među brojnim talijanskim klasicima nekako se našao i recept za browniese, kojeg je podijelila i na web stranici.
Sastojci: 65 g brašna 40 g kakaa ¼ žličice soli 110 g maslaca 150 g šećera 2 žličice ekstrakta vanilije 2 jaja (na sobnoj temperaturi) 100 g tamne čokolade 1 žličica krupne soli 2 žličice smeđeg šećera Priprema: Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Pripremite kvadratnu posudu za pečenje (20×20 cm). Pomiješajte brašno, kakao i sol u maloj posudici i stavite na stranu. 
Rastopite maslac u mikrovalnoj pećnici. Dodajte šećer i vaniliju u maslac, a zatim i jedno po jedno jaje i izmiksajte. Gumenom špatulom umiješajte mješavinu brašna. 
Dodajte komadiće čokolade i sjedinite. Prelijte smjesu u posudu, pospite krupnom soli i smeđim šećerom. Pecite 28 minuta ili dok čačkalica kojom ste proboli centar ne izađe samo s nekoliko mrvica. Pričekajte da se potpuno ohladi, a potom servirajte.


 Nismo sigurni sviđa li nam se više Giadin recept ili moćna Ramsayjeva verzija o kojoj smo vam već pisali. Isprobajte obje i odlučite!
Izvor.gastro.24sata.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...