četvrtak, 1. ožujka 2018.

Super trik kako očistiti jako zagorjeli lonac bez puno muke..


Debeli talog zagorjele hrane na dnu lonca, mnogima su dovoljan razlog za glavobolju, jer to očistiti nije nimalo lako. Ali, postoji način koji će vam osjetno olakšati taj posao


Sjetite se onog osjećaja kad veselo i opušteno kuhate nešto, jedva čekate da završite i servirate fini obrok. Međutim, nešto vam odvuče pažnju i zaboravite da je lonac na štednjaku, a sjetite ga se tek kada ugledate dim u kuhinji. Skoro svakome se barem jednom u životu dogodilo da lonac ili tava toliko zagori, da kroz glavu prođe misao – baciti ili ribati?
Izribati takav talog zaista je teško, a na lijepe nokte nakon toga možete zaboraviti. No postoji jedan trik koji uvelike olakšava posao. Ribanja ima, ali vrlo malo.


Radi se o tome da takav lonac treba vratiti na štednjak, napuniti ga vodom i u vodu ubaciti prašak za pranje rublja, dvije do tri žličice (umjesto praška za rublje možete staviti obični deterdžent za suđe ili kockicu za pranje posuđa u perilici).
Ostavite da lagano vrije oko 15 minuta. Kako vrijeme prolazi, voda postaje sve tamnija, a talog mekši. Na kraju ga je moguće ukloniti žlicom. Ono malo što ostane zalijepljeno, možete lako ukloniti žicom.
Izvor: novi.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...