Sastojci za tijesto:
– 1200 g brašna
– 3 jaja
– 1 kocka kvasca
– 2 dl kiselog mlijeka
– 2 dl maslinovog ulja
– 1-2 žličice soli
– 1 šaka šećera
Nadjev:
– 250-300 g pileće salame
– 250 g krem sira
– po ukusu kečapa
– 250-300 g pileće salame
– 250 g krem sira
– po ukusu kečapa
Priprema:
Razmutiti kvasac sa malo šećera i tople vode i ostaviti da fermentira. Brašno prosijati, dodati sol, šećer, jaja, kiselo mlijeko i kvasac te zamijesiti mekano tijesto. Ostaviti tijesto na toplom mjestu da odmara.
Razmutiti kvasac sa malo šećera i tople vode i ostaviti da fermentira. Brašno prosijati, dodati sol, šećer, jaja, kiselo mlijeko i kvasac te zamijesiti mekano tijesto. Ostaviti tijesto na toplom mjestu da odmara.
Potom tijesto podijeliti na 4 dijela. Svaki dio razvući, premazati sa krem sirom, posuti s narezanom salamom i dodati malo kečepa. Zarolati i sjeći štrudle. Svaku štrudlu premazati sa umućenim jajem i ostaviti da odmara. Peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumene. Kada su gotove posuti sa naribanim sirom.
Izvor:coolinarka.com
Izvor:coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar