subota, 24. ožujka 2018.

BOSANSKA RAZLJEVUŠA OD TIKVICA: Ukusan ručak koji možete pripremiti za samo 15 minuta




Jednostavna i jeftina priprema – ne računajući pečenje, neće vam uzeti više od 15 minuta!



Sastojci:



  • 1 manja okrugla tikvica (mogu i duguljaste)
  • 0,5 l kiselog mlijeka ili jogurta
  • 3 prepune žlice brašna
  • 3 prepune žlice kukuruznog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 jaja
  • 2 žlice ulja
  • sol

Priprema:


Ogulite i izrežite tikvicu na sitne komadiće (nemojte je rendati jer će postati vodenasta i neće se osjetiti njen okus u jelu). Pokrijte krpom i ostavite sa strane.
U drugoj zdjeli umutite jaja, kiselo mlijeko ili jogurt (može i sirutka ili svježe mlijeko) i ulje. Dodajte brašno (bijelo i kukuruzno) i prašak za pecivo. Izmješajte dok se sve dobro ne sjedini, a zatim dodajte tikvicu.
Smjesu dobro promješajte, zatim izlijte u veću tepsiju za pečenje koju ste prethodno zagrijali u pećnici, a zatim pouljili. Na taj način će vam kora biti hrskavija i neće se ljepiti komadi za tepsiju prilikom vađenja.
Pecite u pećnici na 200 °C oko 30 minuta.
Ako želite da vam razljevuša porumeni, pojačajte temperaturu na 250 °C 10-ak minuta prije kraja pečenja.
Izvadite iz rerne i, ako želite, premažute kiselim vrhnjem dok je razljevuša još vrela. Također, po želji je može posuti i sitno nasjeckanim svježim peršinom.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...