Sastojci
BISKVIT
5 jaja
200 g šećera
100 g čokolade za kuhanje
200 g maslaca
BISKVIT
5 jaja
200 g šećera
100 g čokolade za kuhanje
200 g maslaca
5 žlica brašna
0,5 vrećice praška za pecivo
1 kompot od višanja
GLAZURA
200 g čokolade za kuhanje
400 ml vrhnja za šlag
1 žličica cimeta
BISKVIT
Izmiksajte žumanjke i šećer.
Dodajte čokoladu za kuhanje rastopljenu na pari i uz miksanje dodajte maslac.
Nakon što ste sastojke dobro izmiksali dodajte brašno i prašak za pecivo koje ste predhodno zajedno izmiješali.
Izmiksajte žumanjke i šećer.
Dodajte čokoladu za kuhanje rastopljenu na pari i uz miksanje dodajte maslac.
Nakon što ste sastojke dobro izmiksali dodajte brašno i prašak za pecivo koje ste predhodno zajedno izmiješali.
Snijeg od bjelanjaka dobro ručno umiješajte u smjesu i sve zajedno ravnomjerno rasporedite u predhodno namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje.
Dodajte višnje koje ste predhodno izvadili i procijedili iz kompota od višanja i stavite u pećnicu na 180°C i pecite 30-40 minuta.
Sok iz kompota prelijte po netom izvađenom pečenom biskvitu.
GLAZURA
U vrhnju za šlag otopite kockice čokolade za kuhanje.
Kada se čokolada otopi dodajte mljeveni cimet, promiješajte i ovom glazurom zalijte biskvit.
Nakon što ste tortu dobro ohladili, možete je servirati i dekorirati po želji.
Dobar tek 🙂
Dodajte višnje koje ste predhodno izvadili i procijedili iz kompota od višanja i stavite u pećnicu na 180°C i pecite 30-40 minuta.
Sok iz kompota prelijte po netom izvađenom pečenom biskvitu.
GLAZURA
U vrhnju za šlag otopite kockice čokolade za kuhanje.
Kada se čokolada otopi dodajte mljeveni cimet, promiješajte i ovom glazurom zalijte biskvit.
Nakon što ste tortu dobro ohladili, možete je servirati i dekorirati po želji.
Dobar tek 🙂
izvor:coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar