nedjelja, 25. ožujka 2018.

LIMUNČIĆI – PREKRASNI MALI KOLAČIĆI.. JEDINA MANA – BRZO SE POJEDU!

Sastojci
Tjesto
-500g brašna
-50g masti
-50g maslaca
-100g šećera
-1 mala žlićica sode bikarbone ili praška za pecivo
-1 vanili šećer
-150ml mlijeka
-zrno soli
-2 žumanjca
-limunova korica
Fil
-2 bjelanjca
-200g mljevenog badema
-2 vanili šećera
-130g šećera
–kora od dva limuna
-1-2 žlice ruma ili maraskina
Bojanje


-žuta boja u prahu
-300ml mlijeka
-200g sitnijeg kristal šećera
-1 žlica maraskina
Priprema
Od ovih sastojaka umjesite tjesto i ostavite u hladnjak na 2 sata. Najprije izmiksajte jaja, mast imaslac sobne temperature,šećer,mlijeko i koricu limuna,a zatim dio brašna pomješanog sa praškom za pecivo,na kraju ostatak brašna umjesite ručno.
Tjesto tanko razvaljajte može i na mašinu i izrezujte krugove na kojeg stavljate žličicu fila. Tjesto presavijte, okrenite na drugu stranu i stisnite kao bonbončić. Poredajte na lim obložen pek papirom i pecite ih na 160 otp 20 minuta.
Ohlađene limune namočite u mlijeko u koje ste dodali boju i maraskino. Zatim ih uvaljajte u šećer.
Fil:
Ulupajte bjeljanjke i šećer zatim mu dodajte bademe začine. Ako vam se čini rijedak fil dodajte žlicu dvije prezle.


Još jedna mala napomena,kada ste tijesto izvadili iz hladnjaka još ga jednom premjesite sa pinkicu brašna,pa ga onda razvaljajte i izrezujte krugove. Vrhove limuna možete malo obojiti i sa zeleno mbojom
Izvor: najbolji-recepti.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...