Sastojci
3 kg malina
2 litra vode
šećer (oko 4 kg)
3 kesice limuntosa (30 gr)
Način pripreme
2 litra vode
šećer (oko 4 kg)
3 kesice limuntosa (30 gr)
Način pripreme
Za pripremanje ovog sirupa koristim pasirku za paradajz i meko voće i plastično sito.
Maline oprati dobro ocediti staviti u posudu, izgnječiti ih spravicom za gnječenje krompira, dodati 3
kesice limuntosa i 2 litra hladne vode.
kesice limuntosa i 2 litra hladne vode.
Ostaviti da stoji 24 časa, staviti na vatru da provri i dok je masa topla ispasirati na spravici za pasiranje i dobijenu tečnost procediti na sito. Raditi dok je masa topla bolje se pasira i cedi.
Na svaki dobijeni litar tečnosti staviti 1 kg šećera. Staviti na vatru i kad provri kuvati 3-4 minuta. Penu na vrhu skinuti i sirup sipati u zagrejane staklene flaše prethodno oprane i sterilisane u rerni na 100 stepeni 20 minuta.
Flaše zatvoriti zatvaračima pokriti stolnjakom i ostaviti da se ohlade.
izvor:kucnilekar.com
Nema komentara:
Objavi komentar