Potrebni sastojci:
1 zelena tikvica
1 žuta tikvica
3 šargarepe
300 g brašna
7 kašika vode
So
4 jaja
2-3 čena belog luka
160 g maslaca
160 g tvrdog sira
300 ml mleka
Prvo napravite testo tako da u posudu sipate brašno, dodate so i kockice hladnog maslaca, brzo utrljajte maslac u brašno zatim dodajte vodu i umesite testo. Nemojte ga previše izrađivati. Uzmite okrugli kalup za pite promera 26 cm, obložite ga masnim papirom, pa dno i stranice obložite testo i stavite u frižider.
1 žuta tikvica
3 šargarepe
300 g brašna
7 kašika vode
So
4 jaja
2-3 čena belog luka
160 g maslaca
160 g tvrdog sira
300 ml mleka
Prvo napravite testo tako da u posudu sipate brašno, dodate so i kockice hladnog maslaca, brzo utrljajte maslac u brašno zatim dodajte vodu i umesite testo. Nemojte ga previše izrađivati. Uzmite okrugli kalup za pite promera 26 cm, obložite ga masnim papirom, pa dno i stranice obložite testo i stavite u frižider.
Dok se testo hladi, pripremite povrće za nadev. Operite povrće i isecite ga na tanke, tanke trake. Kad ste isekli svo povrće izvadite testo iz frižidera i počnite sa slaganjem povrća.
Povrće slažete tako da stavljate trake, boćno, prvo uz rub kalupa pa sve u krug dok ne dođete do sredine. Povrće slažite naizmenično žutu tikvicu, pa zelenu pa šargarepu.Kad ste složili povrće, napravite preliv. Umutite jaja, dodajte mleko, zatim naseckani beli luk, naribani sir i malo soli. Sve dobro umutite.
Preliv polako sipajte preko povrća da se nešto ne pokvari pa pecite u rerni zagrejanoj na 180C, 1 sat i 10 minuta.
Izvor: malikuhar.com
Nema komentara:
Objavi komentar