SASTOJCI:
šećer, 220 grama
jaja, 4 komada odvojimo žumanjke i bjelanjke
jaje, 1 komad samo bjelanjak
brašno, 100 grama
šećer, 220 grama
jaja, 4 komada odvojimo žumanjke i bjelanjke
jaje, 1 komad samo bjelanjak
brašno, 100 grama
Kandirani orasi
orasi, 40 grama prepolovljeni
šećer u prahu, 30 grama
liker od oraha, 20 ml (npr. nocino)
šećer u prahu, 30 grama
liker od oraha, 20 ml (npr. nocino)
Krema od oraha
šećer u prahu, 60 grama
omekšali maslac, 50 grama
liker od oraha, 30 ml (npr. nocino)
omekšali maslac, 50 grama
liker od oraha, 30 ml (npr. nocino)
Glazura od kave
šećer u prahu, 200 grama
kava, 2 žlice
Priprema:
kava, 2 žlice
Priprema:
Pećnicu ugrijemo na 180°C. Za to vrijeme električnim mikserom umutimo šećer i žumanjke dok ne dobijemo gustu, svijetlu smjesu.
Smjesu prebacimo u veću zdjelu i dodajemo joj orahe i brašno dok se ne zgusne.
Zatim u posebnoj zdjeli električnim mikserom mutimo bjelanjke i malo soli (oko 2-3 minute) dok smjesa ne bude čvrsta, a zatim polovicu smjese prelijemo u smjesu s orasima.
Preostale bjelanjke izlijemo u posudu za pečenje (dimenzija oko 17cm x 22cm) u koju smo prethodno stavili papir za pečenje.
Zatim u posebnoj zdjeli električnim mikserom mutimo bjelanjke i malo soli (oko 2-3 minute) dok smjesa ne bude čvrsta, a zatim polovicu smjese prelijemo u smjesu s orasima.
Preostale bjelanjke izlijemo u posudu za pečenje (dimenzija oko 17cm x 22cm) u koju smo prethodno stavili papir za pečenje.
Pečemo između 20 i 25 minuta, odnosno dok ne poprimi laganu zlatnu boju.
Ohladimo, poravnamo rubove i horizontalno prerežemo.
Ohladimo, poravnamo rubove i horizontalno prerežemo.
Kandirani orasi
U zdjelu ubacimo prerezane orahe, šećer u prahu i liker od oraha te ih dobro izmiješamo.
Prebacimo na posudu za pečenje (koristimo papir za pečenje) i pečemo oko 4-5 minuta, odnosno dok ne poprime zlatnu boju.
Ohladimo i izmrvimo.
U zdjelu ubacimo prerezane orahe, šećer u prahu i liker od oraha te ih dobro izmiješamo.
Prebacimo na posudu za pečenje (koristimo papir za pečenje) i pečemo oko 4-5 minuta, odnosno dok ne poprime zlatnu boju.
Ohladimo i izmrvimo.
Krema od oraha
U zdjelu ubacimo maslac, šećer u prahu i liker od oraha te električnim mikserom miješamo oko 6-8 minuta dok smjesa ne poblijedi.
Na donju polovicu biskvita izlijemo smjesu te poklopimo s ostatkom biskvita. Ostavimo na 20-30 minuta da se slegne.
U zdjelu ubacimo maslac, šećer u prahu i liker od oraha te električnim mikserom miješamo oko 6-8 minuta dok smjesa ne poblijedi.
Na donju polovicu biskvita izlijemo smjesu te poklopimo s ostatkom biskvita. Ostavimo na 20-30 minuta da se slegne.
Glazura od kave
U zdjelu dodamo šećer u prahu te postepeno dodajemo kavu i liker od oraha miješajući sve dok smjesa ne postane glatka i kompaktna.
Prelijemo preko kolača, a na vrh prospemo kandirane orahe. Tortu je najbolje pojesti istog dana kada je napravljena
U zdjelu dodamo šećer u prahu te postepeno dodajemo kavu i liker od oraha miješajući sve dok smjesa ne postane glatka i kompaktna.
Prelijemo preko kolača, a na vrh prospemo kandirane orahe. Tortu je najbolje pojesti istog dana kada je napravljena
Izvor: http://jeednostavnirecepti.blogspot.ba/2017/04
Nema komentara:
Objavi komentar