Sastojci 4 osobe
4 kom. pilecih prsa bez kostiju i kozice
300 gr tikvica
!important; box-sizing: border-box;" />4 veca paradajza4 kom. pilecih prsa bez kostiju i kozice
300 gr tikvica
250 gr mozzarella sir
par kasika maslinovog ulja
par grancica timijana,15-ak listova bosiljka
po ukusu sol,papar,vegeta
4 lista folije (35×40 cm promjera)
PRETPLATI SE
Priprema
1.
Pileca prsa operite i posusite kuhinjskim papirom.Zacinite po ukusu i zasjecite po tri reza u svaki komad i u zasjeke stavite mozzarellu isjecenu na kolutove..
2.
Isjecite foliju na listove promjera 35×45 cm i onu svjetlucavu stranu okrenite prema gore i po sredini je namazite sa malo maslinova ulja (dakle mat strana folije koja ne sjaji ce bti izvana kada zamotate foliju) .Operite,posusite povrce, isjecite ga na kolutove i poslazite na pouljenu foliju.Posolite popaprite stavite grancicu timijana i par listova bosiljka.
Priprema
1.
Pileca prsa operite i posusite kuhinjskim papirom.Zacinite po ukusu i zasjecite po tri reza u svaki komad i u zasjeke stavite mozzarellu isjecenu na kolutove..
2.
Isjecite foliju na listove promjera 35×45 cm i onu svjetlucavu stranu okrenite prema gore i po sredini je namazite sa malo maslinova ulja (dakle mat strana folije koja ne sjaji ce bti izvana kada zamotate foliju) .Operite,posusite povrce, isjecite ga na kolutove i poslazite na pouljenu foliju.Posolite popaprite stavite grancicu timijana i par listova bosiljka.
3.
Na povrce stavite pripremljenu piletinu i malo poprskajte sa maslinovim uljem.
Na povrce stavite pripremljenu piletinu i malo poprskajte sa maslinovim uljem.
4.
Foliju dobro zatvorite i stavite na tepsiju.Pecite 30-40 min. (ovisno od velicine pilecih prsa) na 200′.
Foliju dobro zatvorite i stavite na tepsiju.Pecite 30-40 min. (ovisno od velicine pilecih prsa) na 200′.
Posluživanje
Foliju prenesite na tanjur na kojem ce se jelo sluziti,pazljivo je otvorite,da vas ne opece vruc zrak i u nju dodajte rizu ili kuhanu tjesteninu.Povrce mozete istresti iz folije na tanjur i dodati rizu ili tjesteninu.
Foliju prenesite na tanjur na kojem ce se jelo sluziti,pazljivo je otvorite,da vas ne opece vruc zrak i u nju dodajte rizu ili kuhanu tjesteninu.Povrce mozete istresti iz folije na tanjur i dodati rizu ili tjesteninu.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar