Sastojci:
za koru
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 1 vanil-šećer
- 50 g brašna
- 50 g gustina
- 100 g mlevenih oraha
- 1 kašika ruma
- 2 dl mleka
za fil I
- 4 jajeta
- 200 g čokolade
- 140 g šećera
- 1 vanil-šećer
- 50 g brašna
- 250 g margarina
- 2 kašike ruma
za fil II
- 5 dl slatke pavlake
- 150 g mlevenih oraha
za glazuru
- 100 g čokolade
- 50 g margarina
Priprema:
Kora:
Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Pred kraj mućenja dodati 25 g šećera i mutiti dok se ne otopi.
Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom. Dodati šam od belanaca i promešati.
U pripremljenu smesu dodati gustin, brašno, mlevene orahe i polako promešati.
4Okrugao kalup obložiti papiromza pečenje i u njega sipati pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Ohlađenu koru poprečno preseći dva puta kako bi se dobile tri kore. Kore poprskati mešavinom mleka i ruma.
Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom. Dodati šam od belanaca i promešati.
U pripremljenu smesu dodati gustin, brašno, mlevene orahe i polako promešati.
4Okrugao kalup obložiti papiromza pečenje i u njega sipati pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Ohlađenu koru poprečno preseći dva puta kako bi se dobile tri kore. Kore poprskati mešavinom mleka i ruma.
Fil I:
U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, šećer, vanil-šećer i brašno pa umutiti mikserom.
Potom dodati otopljenu, ohlađenu čokoladu i promešati. Pripremljenu smesu kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
U ohlađenu kremu dodati malo ruma i penasto umućeni margarin te umutiti mikserom.
Potom dodati otopljenu, ohlađenu čokoladu i promešati. Pripremljenu smesu kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
U ohlađenu kremu dodati malo ruma i penasto umućeni margarin te umutiti mikserom.
Fil II:
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i pomešati je sa mlevenim orasima.
Finalni postupak:
Prvu koru premazati polovinom fila od čokolade i naneti polovinu šlaga sa mlevenim orasima. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti trećom korom.
Čokoladu ostavljenu za glazuru otopiti sa margarinom i preliti preko torte.
Čokoladu ostavljenu za glazuru otopiti sa margarinom i preliti preko torte.
Izvor:coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar