petak, 30. ožujka 2018.

Čudesna čokoladna torta..


Sastojci:



za koru
  • 4 jajeta
  • 100 g šećera
  • 1 vanil-šećer
  • 50 g brašna
  •  50 g gustina
  • 100 g mlevenih oraha
  •  1 kašika ruma
  •  2 dl mleka
za fil I
  • 4 jajeta
  • 200 g čokolade
  • 140 g šećera
  • 1 vanil-šećer
  • 50 g brašna
  • 250 g margarina
  • 2 kašike ruma
za fil II
  • 5 dl slatke pavlake
  • 150 g mlevenih oraha
za glazuru
  • 100 g čokolade
  • 50 g margarina

Priprema:

Kora:
Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Pred kraj mućenja dodati 25 g šećera i mutiti dok se ne otopi.
Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom. Dodati šam od belanaca i promešati.
U pripremljenu smesu dodati gustin, brašno, mlevene orahe i polako promešati.
4Okrugao kalup obložiti papiromza pečenje i u njega sipati pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Ohlađenu koru poprečno preseći dva puta kako bi se dobile tri kore. Kore poprskati mešavinom mleka i ruma.
Fil I:
U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, šećer, vanil-šećer i brašno pa umutiti mikserom.
Potom dodati otopljenu, ohlađenu čokoladu i promešati. Pripremljenu smesu kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
U ohlađenu kremu dodati malo ruma i penasto umućeni margarin te umutiti mikserom.
Fil II:


Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i pomešati je sa mlevenim orasima.
Finalni postupak:
Prvu koru premazati polovinom fila od čokolade i naneti polovinu šlaga sa mlevenim orasima. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti trećom korom.
Čokoladu ostavljenu za glazuru otopiti sa margarinom i preliti preko torte.

Izvor:coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...