utorak, 27. ožujka 2018.

RECEPT ZA DOMAĆI SOK OD ARONIJE: SAZNAJTE KOLIKO JE DOZVOLJENO DA GA PIJEMO U TOKU DANA!



Da biste je uzgajali, ne trebate mnogo da se trudite, jer ova biljka može da se uzgaja i u vašem dvorištu, ali i na zemljištu koje nije jako plodno. Na ovoj biljci nećete vidjeti nikakve štetočine, jer ih zapravo niko i ne napada, pa zbog toga ne morate ni da ih prskate sa nekim pesticidima i hemijskim materijama.
Aroniju možete da koristite ako imate problema sa padom imuniteta, jer ona može da djeluje kao antioksidans. Također, ima i antikancerogeno svojstvo.
Ovu biljku možete primjenjivati kao lijek, ali svakako i kao hranu.

Sada ćemo vam pokazati kako da napravite sok od aronije, te koliko je dozvoljeno konzumirati!

Aronije se može koristiti za liječenja raznih zdravstvenih stanja, pa tako pomaže kod: čišćenja krvi, uklanja glavobolju, zaustavlja dijareju ili proljev, djeluje na krvni pritisak i održava ga u granicama normale, ima pozitivan učinak na crijeva i želudac, ojačava imuni sistem, pa sprečava da dođe do nastanka virusne ili bakterijske infekcije.
Ukoliko biste je redovno konzumirali, onda ćete da poboljšate cirkulaciju krvi u organizmu, što u suštini znači da ćete održavati i razinu holesterola i triglicerida u granicama normale.





Izvor:prakticnazena.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...