Sastojci
Kora
Kora
1 1 bjelanjaka
1 1 žlica šećera
3 žlice krušnih mrvica
20 dkg mljevenih oraha
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
20 dkg bombona lješnjak karamela
2 žlice mlijeka
20 dkg nutele
Fil
1 1 žlica šećera
3 žlice krušnih mrvica
20 dkg mljevenih oraha
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
20 dkg bombona lješnjak karamela
2 žlice mlijeka
20 dkg nutele
Fil
1 1 žumanjaka
1 1 žlica šećera
3 žlice gustina
2 dcl mlijeka
20 dkg tamne čokolade
1 margarin ili putar
Priprema
1 1 žlica šećera
3 žlice gustina
2 dcl mlijeka
20 dkg tamne čokolade
1 margarin ili putar
Priprema
Bjelanjke miksati da budu čvrsti dodati šećer i dalje miksati, dodati krušne mrvice, orahe i prašak za pecivo. Peći u većoj tepsiji, kada se ohladi prerezati na pola.
Karamele rastopiti lagano u 2 žlice mlijeka i po potrebi dodati još mlijeka ,da bude gustoće glazure od čokolade, vrelo preliti preko biskvita.
Karamele rastopiti lagano u 2 žlice mlijeka i po potrebi dodati još mlijeka ,da bude gustoće glazure od čokolade, vrelo preliti preko biskvita.
Žumanjke miksati sa šećerom dodati gustin i to lagano kuhati u 2 dcl mlijeka na pari ili sasvim laganoj vatri, dodati čokoladu koja je prethodno malo otopljena. Kada se zgusne ohladiti i dodati u kremu izrađeni margarin ili putar.
Postupak slaganja kolača
Biskvite preliti rastopljenim karamelom, staviti pola kreme na prvi biskvit, na to staviti drugi bisvit i ostatak kreme. Odozgo posuti mljevenim orasima ili sitno rezanim orasima.
Postupak slaganja kolača
Biskvite preliti rastopljenim karamelom, staviti pola kreme na prvi biskvit, na to staviti drugi bisvit i ostatak kreme. Odozgo posuti mljevenim orasima ili sitno rezanim orasima.
Nema komentara:
Objavi komentar