nedjelja, 25. ožujka 2018.

STARINSKI BAKINI KOLAČIĆI….Čikovčići ili Šufnudle




Sastojci
1200 grama kuhanog oguljenog krompira, najbolji je beli brašnjavi
malo soli
300 grama brašna
20 grama masti
1 jaje

ZA POSIPANJE:
1 kašika masti ili ulja
200 grama mrvica
šećer po želji
cimet
Način pripreme
Mrvice
Otopiti mast i sipati mrvice u nju.
Na laganoj vatri popržiti mrvice.
Sa mrvicama izmešati šećer i cimet.
Krompir skuvati u posoljenoj vodi pa ga onda oguliti i izgnječiti.
Nakon što se malo oladi treba dodati prosejano brašno, mast, jaje i malo soli.
Umesiti testo pa podeliti na 5-6 jednakih delova.
Svaki deo posebno razviti u valjak debljine prsta.
Seći ove valjke proizvoljno i tako praviti čikovčiće.
Staviti slanu vodu da kuva i kad prokuva u nju stavljati čikovčiće.
Kuvati oko 10 minuta a gotovi su kad isplivaju na površinu.
Gotove čikovčiće valjati u pripremljene mrvice.


Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...