Uredila sam ga prema svom guštu (lagano izmijenjen biskvit, moja krema i glazura). Od tada, pravila sam ga i sebi i prijateljima ? Ne znam zašto ga prije nisam postavila, napomenom da su biskviti s ključalom vodom nekako drugačiji, bolji…
Sastojci:
– 2 šalice smeđeg šećera
– 1 šalica oštrog brašna
– 1 šalica mekog brašna
– 1 1/2 žličica praška za pecivo
– 1 1/2 žličica sode
– 3/4 šalice kakaa
– 2 jaja
– 1 šalica mlijeka
– 1/2 šalice ulja
– 2 žličice arome vanilije
– 1/2 šalice ključale vode
– 1 šalica oštrog brašna
– 1 šalica mekog brašna
– 1 1/2 žličica praška za pecivo
– 1 1/2 žličica sode
– 3/4 šalice kakaa
– 2 jaja
– 1 šalica mlijeka
– 1/2 šalice ulja
– 2 žličice arome vanilije
– 1/2 šalice ključale vode
krema
– 2 šalice mlijeka
– 1 vrećica pudinga od vanilije
– 2 žlice šećera
– 1 žličica instant kave (nessice)
– 50 g mliječne čokolade
– 50 g bijele čokolade
– 1 vrećica pudinga od vanilije
– 2 žlice šećera
– 1 žličica instant kave (nessice)
– 50 g mliječne čokolade
– 50 g bijele čokolade
glazura
– 200 g čokolade za kuhanje
– 50 g maslaca
– 5 žlica ulja
– 50 g maslaca
– 5 žlica ulja
Priprema:
Pomiješati sve suhe sastojke u jednoj zdjeli i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugoj zdjeli.
Postepeno dodavati mokre sastojke u suhe, kad se sjedine, miksati 2 minute.
Dodati vrelu vodu, promiješati, izliti u kalup za pečenje (promjera 26cm) premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva.
Peći oko 40-45 minuta… ako je potrebno (i ovisi o jačini pećnice), slobodno pecite dulje.
Za kremu, zakuhati šećer i puding u mlijeku, u još vrući puding umiješati obje vrste čokolade i nessicu, miješati dok se sastojci ne prožmu/stope.
Biskvit horizontalno prerezati na pola i filovati toplom kremom.
Za glazuru sve sastojke otopiti na pari i premazati preko kolača…
Dobro ohladiti i… uživati u sočnim zalogajima ove neodoljive torte.
izvor : kolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar